Corina Crețu: România nu are voie să iasă de pe drumul european

Corina Crețu
Corina Crețu

Comisarul european Corina Crețu, a declarat, cu ocazia Centenarului, că România nu are voie să iasă de pe drumul european, indiferent de greutăţi.

"România împlineşte 100 de ani de la Marea Unire, este un moment poate mai important decât oricare. Este vorba de 100 de ani încărcaţi de istorie, de suferinţe, dar în care am avut, ca popor, speranţe pentru o viaţă mai bună. România se află pe drumul cel mai bun pe care l-ar fi putut alege în această lungă călătorie. Mesajul meu este acela că nu avem voie să ieşim de pe acest drum european, indiferent de greutăţile pe care le întâmpinăm. Apartenenţa noastră la familia europeană nu are doar o încărcătură simbolică privind identitatea noastră europeană, ci este şi o garanţie a progresului nostru economic, social şi politic", a spus Corina Creţu.

Comisarul european a mai spus că "în anii de apartenenţă la UE şi în perioada de pre-aderare, România a beneficiat din partea UE de 45 de miliarde de euro ca sprijin în dezvoltarea economiei naţionale, contribuţia fiind mai mică de 15 miliarde de euro".

Corina Crețu, prezentă la inaugurarea unui pod peste Criș

Corina Creţu a adăugat că luni va fi prezentă la Oradea, pentru a participa la inaugurarea unui pod peste Criş, proiect în valoare de cinci milioane de euro.

Comisarul european Corina Creţu a participat, sâmbătă, la un eveniment festiv dedicat Centenarului, organizat de fundaţia Transilvania Leaders, eveniment la care au mai fost prezenţi, printre alţii, preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, fostul premier Victor Ponta, fostul ministru Ioan Rus, primarul Emil Boc, fostul ministru Sorin Câmpeanu, parlamentari, oameni de afaceri, universitari, reprezentanţi ai administraţiei locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel