Corina Crețu: PPE perpetuează dezinformări primite în plic

corina-cretu-dcnews_639x426
corina-cretu-dcnews_639x426

Europarlamentarul PSD Corina Crețu le recomandă popularilor europeni "să nu perpetueze" "dezinformări primite în plic", după ce PPE a adoptat o rezoluție prin care cere USL să nu mai atace statul de drept și solicită Comisiei Europene să monitorizeze acțiunile Guvernului și Parlamentului de la București.

"Popularii Europeni atacă din nou România. Prietenii domnului Traian Băsescu lansează, din nou, săgeti otrăvite către ţara noastră pe subiectul luptei anticorupţie. Pentru că dezinformările lor pot fi combătute cel mai eficient printr-o informare serioasă, îi invit pe cei din PPE să citeasca ultimul raport MCV pe România, evaluare care consemnează foarte clar că România a făcut importanţi paşi înainte faţă de precedentele evaluari ale Comisiei. Dovadă că toate recomandările din cel mai recent raport MCV sunt de natură tehnică, CE renunţând la recomandările de natură politică", spune Corina Creţu într-un comunicat remis joi.

Ea precizează că liderii PPE "care atacă astăzi România sunt aceiaşi care în vara lui 2012 au desconsiderat votul românilor la referendumul pentru demiterea preşedintelui, cei care au susţinut un preşedinte demis de 90% dintre români, cei care au ca aliat un partid, PDL, votat de doar 15% dintre români".

"Mesajul meu pentru PPE este unul foarte clar: acceptaţi votul democratic din România şi respectaţi voinţa cetăţenilor acestei ţări de a scăpa de moştenirea voastră politică. Şi pentru că tot sunt la Bruxelles, rupţi evident de România, le recomand celor din PPE ca în loc să aplece urechea la dezinformările pe care le primesc în plic din ţara noastră, să se informeze direct de la sursă, din comunicatele Comisiei Europene pe MCV. În caz contrar, prin aceste atacuri politice total aberante la adresa ţării noastre, PPE nu face decât să demonstreze încă o dată că vrea răul României", mai spune Crețu.

Partidul Popular European a adoptat o rezoluție prin care își exprimă îngrijorarea față de încercările PSD și PNL de a dezincrimina corupția politică, făcând trimitere în acest sens la modificările Codului Penal, “eliminarea incompatibilităților” sau revizuirea Constituției. PPE face apel la USL să nu “deturneze România din calea sa europeană” și să se abțină de adoptarea unor legi care vin în contradicție cu legislația europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel