Corina Creţu: Ponta a fost chemat la CSAT pentru a fi umilit

CORINA CRETU - INTERVIU - MEDIAFAX
CORINA CRETU - INTERVIU - MEDIAFAX

Corina Creţu, europarlamentar PSD, susţine că episodul din şedinţa de astăzi a CSAT a fost gândit dinainte de preşedintele Traian Băsescu. El a impus intenţionat pe ordinea de zi un punct asupra căruia premierul nu a fost consultat. Creţu consideră că Ponta a fost chemat acolo pentru a fi umilit de Traian Băsescu.

"Gestul de a pune pe ordinea de zi acest punct arată că preşedintele nu este dispus să coabiteze. Imaginea României este un subiect pe care există două păreri. Noi considerăm că preşedintele Băsescu a adus grave prejudicii de imagine distorsionând ce s-a întâmplat peste vară. Pe de altă parte, consider că România are o problemă majoră fiind condusă de un preşedinte care a fost rejectat de 88% din populaţie, dar impus de hotărârea a şase oameni de la Curtea Constituţională şi bineînţeles de presiunile partizane ale unor comisari PPE", a declarat Corin Creţu, la România TV.

Creţu apreciază că Băsescu ar fi trebuit să reia rolul constituţional de mediator între puterile statului şi să încerce să coabiteze cu guvernul USL. "Acest punct pe ordinea de zi a fost pus deliberat pentru a crea divergenţe. Cred că premierul a avut dreptate, nu cred că a fost invitat la CSAT ca să fie umilit şi nu are de ce să accepte această chestiune. Avem de partea noastră cele 8,5 milioane de cetăţeni care s-au prezentat la vot", a conchis europarlamentarul social-democrat.

Premierul Victor Ponta a plecat din şedinţa CSAT, după ce preşedintele Traian Băsescu a încercat să impună pe ordinea de zi un punct referitor la apărare. Între preşedinte şi premier ar fi avut loc contre dure, iar Ponta a decis să părăsească şedinţa.

În lipsa premirului nu s-a putut lua nicio decizie, pentru că este nevoie de unanimitate. Ulterior, Ponta i-a convocat la Guvern pe toţi miniştri care au participat la şedinţa CSAT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel