Corina Creţu: PDL şi-a aruncat măştile, discursurile liderilor la Şcoala de Vară au fost totalitare

corina-cretu1
corina-cretu1

Eurodeputatul PSD Corina Creţu spune că "injuriile" proferate la Şcoala de Vară a Tineretului  Democrat Liberal la adresa Opoziţiei denotă un discurs "totalitar" şi că în aceste condiţii orice dialog cu PDL devine imposibil.

"Constatăm cu reală surprindere şi îngrijorare faptul că şcoala de vară a organizaţiei de tineret a PDL s-a transformat într-o tribună de la care liderii partidului, în frunte cu Emil Boc, au revărsat un potop de injurii la adresa opoziţiei, în general, şi a PSD, în special. Discursul lor, al liderilor democrat-liberali, nu a avut nimic democratic, dimpotrivă. A fost unul totalitar, în care au dat glas fantasmelor lor autoritare, au prefigurat o Românie <curăţată> de opoziţie, pentru că este <distructivă>, o Românie în care unul şi acelaşi partid se menţine la putere cu orice preţ, dacă se poate veşnic, oricum foarte mulţi ani", spune vicepreşedintele PSD într-un comunicat.

"Toate discursurile liderilor PDL au drept finalitate un joc de putere, din care cetăţenii sunt excluşi. Singura preocupare a PDL este să rămână la guvernare, pentru a nu da socoteală în faţa justiţiei pentru jefuirea banului public, pentru încălcarea sistematică a legilor şi Constituţiei. De asta nu au suflat un cuvânt despre proiectul lor pentru România. El nu există, pentru că ei nu guvernează pentru România. Ei guvernează pentru ceata lor de profitori. PSD atrage atenţia liderilor PDL că, după cele spuse zilele acestea la şcoala de vară a tineretului PDL, orice dialog devine imposibil. Azi PDL a aruncat toate măştile, şi a arătat că este conştient de ilegitimitatea sa, pe care vrea s-o acopere cu demonizarea celorlalţi", mai arată europarlamentarul Corina Creţu.

Ea îl critică şi pe ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, "care se instalează în scaunul ideologului PDL, un ideolog radical şi cu evident discurs neo-fascist" şi care spune că "austeritatea este leacul problemelor României" uitând "cu pudoare de cheltuielile extravagante ale doamnei Udrea, care angajează bugetul ţării pe câţiva ani, de risipa sfidătoare a banului public, de spitalele şi şcolile desfiinţate".

"Domnul Lăzăroiu nu e deloc modest. Domnia sa nu vrea simpla revizuire a Constituţiei. Vrea o nouă Constituţie. Care să consfinţească, probabil, faptul că România va avea din nou un regim al partidului unic, şi în care preşedintele este şi premier, şi preşedinte al Parlamentului, obligatoriu unicameral, şi care va fi ales, cu urale şi aplauze, pe viaţă", se mai arată în comunicatul semnat de Corina Creţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel