Corina Crețu, mesaj marcant de Ziua mondială pentru combaterea traficului de persoane. Autoritățile noastre nu acționează

Corina Creţu: Sunt şanse ca, până la finalul anului, Consiliul UE să voteze intrarea României în Schengen / Facebook - Corina Crețu
Corina Creţu: Sunt şanse ca, până la finalul anului, Consiliul UE să voteze intrarea României în Schengen / Facebook - Corina Crețu

Europarlamentarul Corina Crețu a lansat un mesaj cu ocazia Zilei mondiale pentru combaterea traficului de persoane.

„Astăzi e Ziua mondială pentru combaterea traficului de persoane, o zi în care Guvernele naționale ar trebui să raporteze măsurile adoptate pentru diminuarea și stoparea acestui fenomen inacceptabil pentru secolul 21”, a transmis europarlamentarul.

România este monitorizată din cauza creșterii semnificative a acestor cazuri

„Din păcate, țara noastră este monitorizează în continuare din cauza creșterii semnificative a cazurilor de trafic de persoane. Este vorba de copii, folosiţi în activităţi precum cerșetoria și furturile din buzunare, dar și de femei, care sunt traficate în principal în activităţi legate de prostituţie. Lor li se adaugă cazuri de adevărată sclavie, legate de munca la negru. Nu mai departe de anul trecut, televiziunile naționale au prezentat condițiile inacceptabile în care trăiesc și muncesc unii din conaționalii noștri, în căutarea unei vieți mai bune.

Statele membre ale Uniunii Europene au luat o serie de măsuri de combatere a acestui fenomen periculos. România a fost și rămâne, din păcate, o zonă din care sunt recrutate victimele acestui trafic infam, care aduce atingere gravă demnităţii și vieţii victimelor”, a adăugat ea.

Autoritățile din țară nu răspund întrebărilor europarlamentarilor

„Constatând că eforturile conjugate ale statelor afectate sunt insuficiente pentru a pune sub control fenomenul, care aduce beneficii uriașe reţelelor de criminalitate transfrontalieră implicate, voi adresa Comisiei Europene o întrebare despre modul in care înţelege să analizeze cadrul instituţional comunitar pentru combaterea acestui fenomen și, la nevoie, să-l completeze, pentru a pune la îndemâna poliţiei și justiţiei noi instrumente de luptă împotriva traficanţilor de persoane.

Din păcate, știu că în țară Guvernul, autoritățile nu răspund întrebărilor noastre. Dar cred că, măcar moral, Guvernul României ar trebui sa ofere explicații în legătura acele cazuri traumatizante din ultimii ani (ex.Caracal), prezentând - cu prilejul Zilei mondiale pentru combaterea traficului de persoane - măsurile pe care înţelege să le ia pentru a reduce factorii de risc în zonele din care se recrutează victimele acestui trafic, reputate pentru sărăcia lor și pentru lipsa de perspective”, a conchis europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel