Corina Crețu: Femeile, discriminate în UE. Austeritatea le-a sărăcit

Corina Crețu, europarlamentar PSD, a atras atenția, luni, la Strasbourg, asupra discriminării femeilor în Uniunea Europeană, diferențiere adâncită de criza economică și socială. Ea a solicitat Comisiei Europene și statelor membre ale UE să ia măsuri concrete pentru reducerea decalajelor între femei și bărbați. 

În cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European, Corina Crețu a atras atenția că drepturile femeilor sunt marcate profund de efectele crizei economice și sociale. Ea spune că măsurile de austeritate au trimis în șomaj milioane de femei în UE, mai ales în domeniile medical și educațional. Adaugă că o treime din femei sunt angajate part-time, ceea ce diminuează accesul la servicii sociale și pensie. În plus, le trimite în sărăcie și mizerie. Corina Crețu a subliniat că totul reflectă discriminarea de gen la nivelul UE. De asemenea, susține că tensiunile provocate de criză au acutizat violența domestică. 

Europarlamentarul a atras atenția că "Măsurile de austeritate au trimis în şomaj milioane de femei în Uniunea Europeană, mai ales în domeniile medical şi educaţional, ceea ce afectează grav întreaga societate. Mai mult de o treime din femei sunt angajate cu timp parţial, acest aspect diminuându-le accesul la serviciile sociale, la pensie şi aruncându-le în pragul sărăciei şi mizeriei", potrivit pesurse.ro.

Egalitatea de șanse- drept fundamental!

Ea a adăugat că decalajele salariale și de reprezentare în procesul decizional reflectă gradul de discriminare care persistă în UE. "Egalitatea de şanse este un drept fundamental şi, de aceea, solicit Comisiei Europene revizuirea Directivei pentru reducerea decalajului de gen şi impunerea de sancţiuni ţărilor membre care nu o implementează", a subliniat europarlamentarul social-democrat.

În acest context, ea a repetat solicitarea adresată statelor membre şi Comisiei Europene pentru ratificarea Convenţiei pentru combaterea violenţei împotriva femeilor. "Dificultăţile provocate de criză au creat noi suferinţe şi au acutizat tensiunile şi violenţa domestică", a declarat europarlamentarul Corina Crețu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel