Corina Crețu: Este necesară o eficientizare a acțiunilor comune UE-ONU consacrate apărarii drepturilor omului

corina-cretu1
corina-cretu1

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a pledat, in cadrul Grupului de lucru UE-ONU, pentru o mobilizare internationala in vederea eficientizarii actiunilor consacrate apararii drepturilor omului.

In discutiile cu Maria Marinaki, director pentru Probleme Globale, in cadrul Serviciul European de Actiune Externa, Corina Cretu a subliniat necesitatea consolidarii cooperarii cu Natiunile Unite in special pentru stoparea impunitatii, care favorizeaza abuzurile repetate. Europarlamentarul social-democrat a atras atentia si asupra esecurilor repetate ale fortelor ONU de a proteja populatia civila, in special in zonele de conflict din Africa.

De asemenea, Corina Cretu a subliniat ca se impune o cooperare mai stransa intre Parlamentul European, Comisia Europeana si Consiliu, pentru a obtine un raspuns mai prompt la ingrijorarile existente la nivelul UE, privitoare la respectarea drepturilor omului. "Parlamentul European dezbate in fiecare sesiune plenara cazuri de incalcare a drepturilor omului in lume si adopta rezolutii specifice cu recomandari pentru contracararea acestor abuzuri. Din pacate, de cele mai multe ori, aceste pozitii politice raman fara un ecou concret", a declarat Corina Cretu, cerand Serviciului European de Actiune Externa o strategie viabila de actiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel