Corina Crețu, Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice de la Chișinău

Corina Crețu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice de la Chișinău. foto: Corina Crețu - FB
Corina Crețu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice de la Chișinău. foto: Corina Crețu - FB

Corina Creţu, europarlamentar Pro România, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice din Moldova.

Într-o ceremonie desfășurată la Chișinău, europarlamentarul Corina Creţu a primit miercuri titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice din Moldova. Ea a fost, astfel, recompensată pentru activitatea sa de europarlamentar care a susținut constant Republica Moldova.

Crețu: Nu am uitat nicio clipă Moldova

Europarlamentarul Corina Crețu a publicat și un mesaj de mulțumire, după ce a primit înalta distincție:

"Am fost deosebit de onorată - și foarte emoționată - să primesc astăzi titlul de ”Doctor Honoris Causa” al Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM).

Mesajul pe care l-am transmis în intervenția mea a fost acela că nu am uitat nicio clipă Republica Moldova. Încă de la începutul carierei mele politice am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a apropia Uniunea Europeană de Chișinău. În 2005 am participat ca observator din partea OSCE în alegerile parlamentare organizate în Republica Moldova, iar începând cu anul 2007, când am devenit Membru al Parlamentului European, am făcut parte din Delegația parlamentară pentru relațiile cu Republica Moldova. În 2013 mi-am anunțat, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, susținerea totală pentru semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană - iar din 2014 cetățenii Republicii Moldova pot călători în spațiul Schengen fără vize.
În calitate de Comisar European am avut mai multe vizite la Chișinău, atât în 2018, cât și anul acesta, ocazii cu care am reiterat speranța mea că Republica Moldova va deveni Membră cu drepturi depline a Uniunii Europene într-un viitor apropiat.
Cetățenii Republicii Moldova - acești oamenii harnici și inimoși - merită o viață mai bună.

Iar tinerii sunt cei chemați să facă această schimbare în bine, cu toată forța, curajul și determinarea de care pot da dovadă. Ei reprezintă o sursă de energie vitală. Sunt fericită și împăcată că am putut contribui la direcția europeană a Republicii Moldova și voi face la fel și de acum înainte. Parte a sufletului meu este și va fi întotdeauna aici.

Mulțumesc încă o dată Domnului Academician Grigore Belostecinic, Rectorul ASEM și tuturor celor care au făcut posibil acest moment special", a scris Crețu, pe Facebook.

Europarlamentarul român și-a propus să viziteze mai des Republica Moldova. Corina Crețu vrea să se implice și în procesul de instruire al studenilor. Din 2020, ar putea să țină un curs la Academia de Studii Economice de la Chișinău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel