Urmărește emisiunea live


Corina Crețu: Astăzi sărbătorim două dintre cele mai importante realizări din istoria națiunii române

Foto Facebook Corina Crețu
Foto Facebook Corina Crețu

Europarlamentarul Corina Crețu (Pro România, grupul S&D) a transmis un mesaj duminică, 9 mai, privind Ziua Independenței de stat a României, dar și Ziua Europei.

Printr-o postare pe Facebook, europarlamentarul Corina Crețu a transmis „La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!”, explicând că „data de 9 mai are o dublă semnificație: pe de o parte, marchează Ziua Independenţei de stat a României, iar pe de cealaltă parte este Ziua Europei. Așadar, astăzi sărbătorim două dintre cele mai importante realizări din istoria naţiunii române.”

„Acest an a fost, probabil, cel mai dificil test prin care a trecut construcția europeană. Au fost și voci care au spus că Uniunea Europeană nu va rezista. Iată că suntem într-un moment în care criza sanitară a fost stabilizată, restricțiile sunt ridicate – cu moderație, dar se întâmplă acest lucru - iar speranța a revenit în viața sutelor de milioane de europeni.”, a spus apoi Corina Crețu.

„Data de 9 mai trebuie să fie și o zi în care să conștientizăm beneficiile pe care le avem ca urmare a apartenenței noastre la UE”

De asemenea, europarlamentarul consideră că pentru România, data de 9 mai „trebuie să fie și o zi în care să conștientizăm mai bine beneficiile pe care le avem ca urmare a apartenenței noastre la Uniunea Europeană. Sigur, sunt câștiguri enorme cele care privesc libera circulație, faptul că românii pot lucra sau studia în orice alt stat membru fără să le fie impuse condiții suplimentare față de cele pe care trebuie să le respecte naționalii statelor respective.”

Corina Crețu: Trebuie să folosim din plin oportunitățile pe care ni le oferă, de exemplu, fondurile europene

„Dar trebuie să înțelegem că a fi stat membru nu se limitează la aceste lucruri și că trebuie să folosim din plin oportunitățile pe care ni le oferă, de exemplu, fondurile europene. Sumele sunt importante, dar cel puțin la fel de important este și ce facem cu acești bani, cum anume îi folosim. Mai mult decât atât, trebuie să beneficiem din plin schimburile de experiență între specialiști în diverse domenii, simpli lucrători, studenți sau elevi. Să ne aducem aminte că acestea erau o utopie acum nici 15 ani. Mă tem că nu le folosim suficient pentru a ne face mai bine cunoscuți și mai auziți în Europa. Să nu uităm că a fost nevoie de foarte mult timp pentru a ajunge aici, iar ceea ce s-a câştigat prin multe suferinţe şi sacrificii nu trebuie vreodată uitat sau pierdut.”, a mai scris Corina Crețu.

În încheiere, europarlamentarul le-a spus românilor că mesajul ei cu ocazia zilei de 9 mai, pe scurt, este: „Uniunea Europeană suntem fiecare dintre noi! Ea este suma tuturor dorințelor, speranțelor, aspirațiilor tuturor. Ca orice construcție umană, nu e perfectă – dar cu toții, împreună, putem să îmbunătățim acest proiect zi de zi. La mulți ani și numai bine tuturor!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel