Urmărește emisiunea live


Corina Creţu, apel la Guvern după inundaţii. "E vital să acţioneze cât mai repede"

Foto Facebook Corina Crețu
Foto Facebook Corina Crețu

Europarlamentarul Corina Creţu cere Guvernului să acceseze fonduri europene pentru ajutorarea oamenilor afectaţi de inundaţiile din ultimele zile.

"Să fim aproape de oameni, împreună cu ei!

Guvernul României trebuie să solicite, de urgență, sprijinul Comisiei Europene pentru a veni în ajutorul românilor afectați de inundațîi! Sunt alături de românii care au suferit pierderi masive, zilele acestea, ca urmare a inundațiilor. Iar din păcate se pare că pericolul nu a trecut. Chiar dacă nu putem preveni astfel de fenomene de fiecare dată - deși ar fi bine să punem la punct toate proiectele de protecție împotriva inundațiilor - trebuie să ii ajutăm cât mai mult pe cei afectați. Iar Uniunea Europeană ne pune la dispoziție instrumente în acest sens, instrumente care au ajutat și în trecut și pe care Guvernul de la București ar trebui să le acceseze și acum de urgență. Prin Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, România poate primi ajutorul atât de necesar în aceste momente.

În anii precedenți, în calitate de Comisar european, am încercat să sprijin autoritățile române în privința calculării pagubelor produse de inundații și întocmirea solicitărilor de sprijin financiar către CE. De altfel, una dintre ultimele decizii pe care le-am luat în calitate de Comisar European pentru Politică Regională a fost să aprob acordarea de ajutor financiar, prin Fondul de Solidaritate al UE, către statele afectate de inundațiile din vara lui 2018. Astfel, doar pentru Regiunea de Nord-Est a României au fost alocate în acest sens 8,2 milioane EURO.

Acum, în calitate de Raportor pentru Fondul de Solidaritate, am încercat ca noile Regulamente adoptate în Parlamentul European pentru perioada 2021-2027 să ajute statele membre să acceseze fonduri europene în caz de dezastre naturale. 

E vital ca Guvernul României să acționeze cât mai repede. Cu cât se pierde mai mult timp, cu atât suferința oamenilor este mai mare.  Weekendul s-a încheiat domnilor guvernanți, e timpul să vă aplecați și asupra nevoilor oamenilor, nu numai asupra bătăliilor interne, personale, din interiorul partidelor coaliției de guvernare", a declarat Corina Creţu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel