Corina Crețu reproșează României votul negativ de la Consiliul JAI

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, s-a arătat, miercuri, dezamăgită de votul României din Consiliul JAI. Echipa lui Jean Claude Juncker s-a întâlnit, miercuri, pentru a discuta despre criza refugiaților înainte de Consiliul European de astăzi. 

Purtătoarea de cuvânt adjunctă a Comisiei Europene, Mina Andreeva, a citat, pe Twitter, o declarație de miercuri a comisarului european Corina Crețu: "Este trist să văd că România nu a susținut decizia de ieri. În familia Uniunii Europene avem nevoie de solidaritate în vremuri bune și în vremuri rele". 

Corina Crețu a distribuit pe contul său de Twitter declarația sa, citată de Mina Andreeva. România a votat, marți, la Consiliul JAI, împotriva cotelor obligatorii de imigranți. Decizia a fost luată prin votul majorității, nu prin unanimitate. Uniunea Europeană a aprobat planul de relocare a 120.000 de refugiați, prin care România este obligată la o cotă obligatorie de 6.351 de refugiați. 

Dana Berinde, consilierul de comunicare al Corinei Crețu, a confirmat pentru dcnews.ro, declarația citată de către Mina Andreeva: "Da, declarația aparține doamnei Comisar European pentru Politică Regională, Corina Crețu și a fost făcută înaintea întâlnirii de astăzi a Colegiului comisarilor. Răspunsul doamnei comisar la întrebarea privind votul de ieri în cadrul JAI a fost citat pe Twitter de către Mina Andreeva, purtător de cuvânt al CE". 

(w670)

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel