Corina Crețu, reacție în urma atacului dur la adresa sa

Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, reacţionează în urma relatărilor site-ului Politico.eu, apreciind că este un "atac fără precedent și fără nicio bază reală". În plus, Corina Crețu face câteva precizări legate de realizările obținute în acest mandat, dar și privind plecarea unor membri ai cabinetului său. 

"De dimineață primesc telefoane de la oamenii din echipa mea, șocați de atacul fără precedent și fără nici o bază reală, apărut în Politico.

Din respect pentru adevăr, pentru echipa mea și mă refer aici atât la cabinetul meu, cât și la colegii din DG Regio și, nu în ultimul rând, din respect față de cei care îmi urmăresc în mod constant activitatea, am decis să fac urmatoarele precizări:

Primul an de mandat s-a caracterizat printr-o agendă extrem de încărcată, cu foarte multe întâlniri și misiuni de lucru în statele membre. Spre exemplu: până în prezent, am vizitat 24 de țări, am avut întâlniri oficiale cu peste 40 de președinți regionali, am participat la peste 10 dezbateri în Parlamentul European, în cadrul Comisiilor de specialitate sau în sesiuni plenare, la Strasbourg și am participat la 6 reuniuni ale Consiliilor de Miniștri dedicate politicii de coeziune. Agenda mea publică reflectă această intensitate a angajamentelor.

Așa cum am promis la începutul acestui mandat, toate programele operaționale ale FEDR pentru 2014-2020 au fost adoptate. Pe parcursul acestui an, eu și echipa mea ne-am concentrat asupra acestui obiectiv și astăzi sunt mândră de ceea ce am realizat. Dispunem acum de pachete de investiții solide, axate pe performanță, pentru a ajuta regiunile și orașele să realizeze obiectivele UE în materie de creștere economică și creare de locuri de muncă.

Citește și: Corina Crețu, implicată într-un scandal la Bruxelles

Acest început bun mă face să sper că și anii ce vor urma vor fi cel putin la fel, dacă nu chiar mai buni, fiindcă aceste programe vor avea cu siguranță un impact substanțial în viaţa de zi cu zi a oamenilor.
Intenționez să mențin acest ritm și anul viitor pentru a asigura implementarea acestor programe, în teritoriu, cât mai repede.

Sunt mândră să am o echipă de profesionişti cu experienţe şi realizari remarcabile. Împreună, am reușit să avem rezultate deosebite în acest an. Schimbările de personal în cabinetele comisarilor nu sunt excepționale, în special în primul an de mandat, atunci când mulți realizează că ritmul de activitate este mult mai alert decât și-au imaginat atunci când au acceptat această provocare.

Doresc însă să vă sigur pe toți ca onestitatea și integritatea au stat la baza întregii mele activități, în ultimii 25 de ani și că nu voi abdica niciodata de la aceste principii.

Vă multumesc!", a scris, joi, Corina Crețu pe pagina sa de socializare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel