Corina Crețu răspunde scrisorii deschise: Sunt profund afectată

corina crețu dccc
corina crețu dccc

Corina Crețu a dat un răspuns la scrisoarea deschisă care i-a fost adresată de membri ai comunităților românești din Belgia și alte state europene, precum și  de opt ONG-uri românești.

"In legatura cu scrisoarea deschisa primita azi doresc sa transmit opiniei publice preocuparea mea continua de a veni in ajutorul victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Va asigur ca la nivelul Comisiei Europene urmarim indeaproape evolutia starii de sanatate a acestora si facem tot ce ne sta in putere pentru a beneficia de cele mai bune conditii de ingrijire si tratament.

In acest sens, am luat deja legatura cu colegii mei Marianne Thyssen, comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale, competente și mobilitatea fortei de muncă, si Vytenis Andriukaitis, comisarul pentru sanatate si siguranta alimentara, cu rugamintea de a identifica de urgenta modalitatile prin care putem interveni la nivel european. Totodata, DG Sanco a informat Comisia pentru Siguranta Sanatatii, care reuneste reteaua autoritatilor de sanatate din statele membre, atat in ceea ce priveste situatia victimelor din tara noastra cat si privind necesitatea unui ajutor de urgenta.

Doresc sa mulțumesc pe aceasta cale statelor membre care au oferit deja sprijin Romaniei si va asigur ca atat eu cat și colegii mei suntem solidari cu populatia Romaniei in aceste momente atat de grele.

Personal, sunt profund afectata de pierderea atator vieti omenesti si sper ca cei care azi se zbat intre viata si moarte pot beneficia de cele mai evoluate tratamente pentru a se insanatosi cat mai curand. Asa cum am spus, i-am rugat pe colegii mei cu atributii in domeniu sa trateze in regim de urgenta aceasta tragedie", a scris Corina Crețu.

Scrisoare deschisă pentru Corina Crețu

Membri ai comunităților românești din Belgia și alte state europene, precum și opt ONG-uri românești îi cer comisarului european, Corina Crețu, să se implice în eforturile de salvare a vieților pacienților răniți grav în incendiul de la Clubul Colectiv.

Semnatarii scrisorii deschise îi cer Corinei Crețu să faciliteze transferul la spitalele din străinătate prin intermediul formularului european E 112 sau prin intermediul parteneriatelor cu spitalele europene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel