Corina Crețu, priorități 2015. "Voi face tot posibilul să…"

Corina Crețu, comisar european pentru Dezvoltare Regională, a publicat un text în care vorbește despre prioritățile mandatului său pentru 2015. 

"Ieri, am început noul an cu o întâlnire a grupului pe care l-am constituit anul trecut, menit să ajute ţările cu o absorbţie redusă a fondurilor europene: Bulgaria, Republica Cehă, Croaţia, Ungaria, România, Slovacia, Slovenia şi Italia.", scrie comisarul european.

Corina Crețu scrie că, la finalul anului trecut, câteva state membre ale Uniunii Europene au fost dezamăgite de refuzul Consiliului European de a prelungi termenul-limită pentru perioada de finanţare 2007-2013 până la finalul lui 2015.

Adevărul despre fenomenul ciudat care a aprins cerul României

"Credeţi-mă, ca cetăţean român care înţelege şi simpatizează cu dificultăţile întâmpinate de state în administrarea fondurilor, empatizez pe deplin. Dar am şi o responsabilitate politică pentru Politica de Coeziune. Şi cred că ceea ce a decis Consiliul este cel mai bine pentru această Politică, acum şi în viitor. Aşa cum am spus şi în Parlament, asta nu este caritate, nu este doar sprijin bugetar, ci o politică economică de dezvoltare care intenţionează să creeze locuri de muncă. Este o politică prin care se oferă oportunităţi, dar se şi exprimă cereri, în schimbul responsabilităţilor", subliniază Corina Creţu.

Comisarul European pentru Dezvoltare Regională precizează că în 2015 plănuiește să accelereze nivelul investiţiilor în cele opt state menţionate. A subliniat că a transmis scrisori către guvernele statelor respective, prin care le-a cerut opinia referitoare la măsurile care ar putea fi implementate. "Sunt convinsă că, acolo unde este voinţă, este şi o cale", scrie Corina Crețu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel