Corina Crețu, după discursul lui Juncker despre România: A venit timpul

Comisarul Corina Crețu a reacționat după discursul lui Jean-Claude Juncker, din Parlamentul European, cu privire la starea Europei.

Corina Crețu consideră că Europa are o ”oportunitate imensă de a construi în baza realizărilor noastre de până acum și de a ajuta la modelarea Europei de mâine.” Totodată, comisarul european transmite că a ”venit timpul” pentru a începe procesul de reformare a Uniunii Europene, salutând în același timp referirile lui Juncker la România.

”Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a susținut astazi, discursul privind starea Uniunii în fața Parlamentului European, facand bilanțul peisajului politic și economic european actual, o ocazie de a trece în revistă activitatea desfășurată de UE în ultimul an și de a puncta prioritățile pentru anul următor. Presedintele a prezentat viziunea sa asupra modului în care Europa poate avansa până în 2025: o Europă capabilă să acționeze rapid și decisiv acolo unde este nevoie; o Europă ancorată în valorile noastre comune; o Europa care își respecta promisiunea de prosperitate.

Pe măsură ce intram în a doua jumătate a acestui mandat, avem o oportunitate imensa de a construi in baza realizărilor noastre de pana acum și de a ajuta la modelarea Europei de mâine.

In martie, Presedintele Juncker a prezentat cele cinci scenarii pentru viitorul UE, care au fost intens dezbatute de atunci. Astazi, a venit timpul sa tragem primele concluzii necesare pentru a face urmatorii pasi de la dezbatere la decizii. Iata cateva elemente despre modul in care Presedintele Comisiei Europene vede lucrurile, scenariul nr. 6:

"Nu pot accepta ca in Europa de astazi sa avem cetateni de mana a doua. Copii nu pot muri in Europa din cauza unor boli care ar fi trebuit eradicate cu zeci de ani in urma; copii din Romania trebuie sa aiba aceleasi oportunitati ca si in Italia – trebuie sa ajutam aceste state membre sa aiba vaccinuri nationale; Nu pot exista consumatori de mana a doua. Nu pot accepta ca cetatenii din centrul si estul UE sa cumpere produse mai proaste decat in restul UE. Si nu in ultimul rand, este timpul sa aducem Romania si Bulgaria in Schengen."

Totodata, Presedintele Juncker a anuntat ca isi propune ca in timpul Presedintiei Romaniei la Consiliul UE sa organizeze un Summit special in Romania, in Sibiu, in data de 30 martie 2019 – imediat dupa iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana - considerand ca va fi momentul potrivit ca liderii europeni sa ia decizii esentiale pentru o Europa mai democratica si mai puternica. Numai vesti bune pentru Romania!”, a transmis Corina Crețu pe pagina personală de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel