Corina Crețu, despre proiectul de reabilitare a Mănăstirii Putna: Un exemplu cum trebuie cheltuiți banii europeni

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, aflată, sâmbătă, într-o vizită oficială în județul Suceava, a afirmat că proiectul de reabilitare a Mănăstirii Putna, în valoare de 3,3 milioane de euro, reprezintă un exemplu de cum trebuie cheltuiți banii europeni.

"Prezența mea la Suceava, acum, în calitate de comisar european, este de a reliefa care este rolul fondurilor europene în dezvoltarea economică și socială a României, a județului Suceava, și bineînțeles în îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor. (...) Implementarea acestui proiect s-a făcut în proporție de peste 80%, așa că sunt optimistă că realizarea lucrărilor să se facă în termen, până în octombrie 2015. Eu cred că acest proiect este un exemplu pentru cum sunt cheltuiți banii europeni, un proiect pentru conservarea patrimoniului cultural național", a afirmat Corina Crețu, citează Agerpres.

Ea și-a exprimat încrederea că reabilitarea Mănăstirii Putna va fi apreciată la nivelul Consiliului Europei, la fel ca restaurarea frescelor de la Mănăstirea Dragomirna, care a fost premiată în 2014.

"Sunt convinsă că ceea ce se face prin acest proiect, aleile, trotuarele, extinderea iluminatului, consolidarea suprafețelor exterioare, va ridica numărul de turiști. Sigur, din câte am înțeles, se preconizează și extinderea sezonului turistic cu încă două luni", a adăugat comisarul european.

Pe agenda vizitei oficiale a înaltului oficial european, la invitația Consiliului Județean Suceava, se află și vizitarea proiectului de reabilitare a Cetății de Scaun și a zonei sale de protecție, de asemenea proiect cu finanțare europeană, și participarea la Festivalul de Artă Medievală "Ștefan cel Mare," Suceava 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel