Corina Crețu, comisar european. Corlățean, ieșire dură pe tema comisarului european

Titus Corlățean
Titus Corlățean

Ministrul român de Externe, Titus Corlățean, a declarat că stilul de a face politică mizeră în România a fost folosit și în scandalul comisarului european, după ce Opoziția a transmis Comisiei Europene că propunerea României a fost înaintată "ilegal".

"Nu cred că a fost o glumă acel demers absolut nefericit din România spre Bruxelles, prin canal popular european, PPE, menit să submineze şansele unei propuneri, unei candidaturi formulate în mod legitim, potrivit legii româneşti în vigoare, de către Guvernul României, premier, şi pentru un portofoliu consistent", a spus Corlăţean, conform Mediafax.

"Din păcate, acest stil de a face politică mizeră în România şi transferul la Bruxelles a fost folosit şi de această dată", a adăugat șeful diplomației române.

Ministrul de Externe a arătat că Executivul României a purtat discuții extrem de serioase cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu privire la portofoliul pe care urmează să-l ocupe reprezentantul României.

Titus Corlățean a refuzat să specifice dacă europarlamentarul Corina Crețu va fi comisar european pentru Politici Regionale.

"În clipa în care de la Bruxelles ni s-a transmis foarte clar că, din păcate, nu vom putea obţine continuitatea portofoliului Agriculturii, atunci în mod evident, la solicitarea Bruxelles-ului, Guvernul a venit cu cea de-a doua propunere, care a devenit candidatură, după interviul cu preşedintele Juncker", a adăugat Corlăţean.

Zgonea: Corina Crețu va fi comisar pentru Politici regionale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel