Corina Căprioriu, anunţul momentului în sport. Ce a spus vicecampioana olimpică de la Londra

Vicecampioana olimpică la judo de la Londra din 2012, Corina Căprioriu Ştefan, a anunţat, joi, la întoarcerea de la Jocurile Europene, că se retrage din activitatea sportivă, precizând că va continua ca antrenoare la CS Dinamo. 

Eliminată la JE de la Minsk în optimile categoriei 57 de kilograme, sportiva în vârstă de 32 de ani nu a explicat în mod clar motivele retragerii, spunând doar că există anumite promisiuni neonorate faţă de ea.

'Ce să se întâmple la Minsk... am pierdut. Nu pot să mă exprim la modul general despre judoul românesc, pot să spun doar despre mine. Eu mă retrag din activitate, absolut. Este o decizie definitivă. Am gândit dinainte că Jocurile Europene vor fi ultima mea competiţie. Sunt mai multe motive... sunt promisiuni nepuse la punct ca să zic aşa... neţinute de cuvânt. Iar eu nu pot să îmi sacrific vârsta, sănătatea şi familia. Nu voi mai avea nicio discuţie cu conducerea federaţiei despre decizia mea', a spus Corina Ştefan pe Aeroportul Henri Coandă.

'Sunt dezamăgită de mine că nu am reuşit să îmi revin. Eu împlinesc 33 de ani pe 18 iulie, am forţat această revenire şi acum, după un an şi jumătate de pauză. De fapt, nici nu a fost o pauză, a fost o retragere pentru că nu mă gândeam că am să revin. Mai departe îmi doresc să fac ceea ce am făcut şi după Rio de Janeiro, adică să fiu antrenoare la Dinamo. Deci voi rămâne în judo, dar ca antrenoare', a adăugat ea.

Corina Ştefan susţine că nu e deloc bine faptul că lotul de judo se întoarce de la Minsk fără nicio medalie:

'În momentul de faţă nu pot să spun ce nu merge în judo la noi, chiar nu pot să îmi dau seama. Probabil că nu au loc oamenii de noi, nu ştiu. Nu e de bine că ne întoarcem de la Jocurile Europene fără nicio medalie. Dar să sperăm că vor găsi cei care sunt la putere să readucă judoul românesc pe cele mai înalte culmi. Eu despre antrenorul japonez (n.r. - Kohei Oishi) nu pot să spun nimic, pentru că nu a contat pentru mine şi nu cred că ar mai conta nici dacă printr-o minune aş rămâne în activitate. Eu pot să spun despre Bercean şi Richter, pentru că eu cu ei m-am antrenat. Eu cu ei am obţinut rezultatele pe care le-am obţinut'.

Andreea Chiţu este singura şansă la medalie a judoului românesc la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, este de părere Corina Ştefan.

'Andreea Chiţu rămâne clar, ea îşi doreşte o medalie olimpică. Şi cred că ea are cea mai mare şansă. Din punctul meu de vedere cred că e şi singura şansă la medalie a României la judo, e clar', a mai spus ea.

Născută la Lugoj în 18 iulie 1986, Corina Căprioriu, care a concurat din 2016 sub numele de Corina Ştefan după căsătoria cu luptătorul Gheorghiţă Ştefan, are în palmares o medalie la Jocurile Olimpice (argint în 2012), două medalii la Campionatele Mondiale (bronz în 2011 şi argint în 2015) şi două la Campionatele Europene (aur în 2010 şi bronz în 2011). Loturile de judo, ciclism şi tir cu arcul ale României au revenit, joi, la Bucureşti după participarea la Jocurile Europene, competiţie care se desfăşoară la Minsk în perioada 21-30 iunie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel