Corina Bokor, noul primar al Sibiului, după ce Astrid Fodor a fost demisă

Primarul din Sibiu Astrid Fodor
Primarul din Sibiu Astrid Fodor

A fost ales noul primar al Sibiului.

Viceprimarul Corina Bokor a fost aleasă, vineri, primar al Sibiului, de consilierii locali, după ce actualul primar, Astrid Cora Fodor, și-a pierdut mandatul, în urma rămânerii definitive a raportului ANI care a constatat incompatibilitatea sa în mandatul precedent, când a fost viceprimar.

În urma votului a 15 consilieri PNL și FDGR, Corina Bokor, până acum viceprimar, a fost aleasă primar al Sibiului, după ce postul a fost vacantat, în urma rămânerii definitive a raportului ANI, care a stabilit starea de incompatibilitate în mandatul precedent, când Fodor era viceprimar.

Cinci consilieri PSD și-au anulat votul


Corina Bokor, membru al Forumului Democrat al Germanilor din România, la fel ca și Astrid Cora Fodor, a declarat, după ce a fost numită primar, că va continua activitatea de până acum „până când doamna primar va putea reveni în funcția în care a fost aleasă de cetățeni".

Prefectul Sibiului a semnat, miercuri, ordinul de încetare de drept, înainte de termen, a mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul ANI, care a constatat starea de incompatibilitate a edilului, scrie Mediafax.

Astrid Fodor a anunțat că va ataca ordinul în instanța de contencios administrativ


Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a lui Astrid Cora Fodor, pe vremea când aceasta era viceprimar, iar primar era actualul președinte, Klaus Iohannis. ANI a arătat că Fodor că aceasta a deţinut simultan, în perioada 29 septembrie 2012 – 03 iulie 2014, funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi membru al Consiliului de administraţie la două unităţi de învăţământ din Sibiu.

Raportul de evaluare al ANI a fost atacat de Astrid Cora Fodor, iar Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate. Decizia a fost, apoi, contestată la instanţa supremă de ANI.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de ANI împotriva sentinţei din 2 iunie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia– Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a casat sentinţa atacată şi în rejudecare a respins acţiunea lui Fodor ca neîntemeiată. Decizia pronunţată în 16 mai de instanţa supremă este definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel