Coreea de Nord: Coreea de Sud trimite emisar la Phenian. Trump, anunțat telefonic

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-In l-a anunţat pe omologul său american Donald Trump, în timpul unei convorbiri telefonice avute joi, că ţara sa ar dori să trimită un emisar special în Coreea de Nord, pentru a pava calea unor negocieri cu privire la denuclearizarea Peninsulei Coreene, informează agenţia de presă dpa. 

Potrivit biroului de presă al lui Moon de la Seul, cei doi preşedinţi au discutat despre recenta vizită întreprinsă în Coreea de Sud de o delegaţie a unor înalţi oficiali nord-coreeni, printre care Kim Yo-Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-Un, cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang. 

Phenianul, un prim pas surprinzător 

Phenianul a semnalat săptămâna trecută că ar fi bine să fie demarat un dialog cu SUA după mai mult de un an de tensiuni escaladate între cele două ţări, cauzate de programul nuclear şi testele de rachetă ale Phenianului. 

Casa Albă, care a reacţionat cu precauţie la dorinţa pentru negocieri exprimată de Coreea de Nord, nu a făcut deocamdată comentarii despre discuţia telefonică de joi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel