Copiii uitați în fața ecranului se pot îmbolnăvi de inimă

Program TV de Paște 2019
Program TV de Paște 2019

Limitați timpul petrecut de copii în fața tabletei sau a oricărui alt ecran pentru a le proteja sănătatea inimii, recomandă experții Asociației Americane a Inimii. 

Cele mai recente recomandări provin de la American Heart Association și consolidează recomandările existente pentru a limita timpul petrecut de copii și adolescenți în fața ecranului la cel mult 1-2 ore pe zi.

Timpul petrecut în fața unui ecran este asociat cu excesul ponderal și obezitatea, care atrage după sine colesterol ridicat și hipertensiune arterială, a declarat cardiologul pediatru dr. Stephen Daniels, purtător de cuvânt al American Heart Association, citat de CNN. Odata ce acei factori de risc, cum ar fi obezitatea, sunt in joc in copilarie, au tendinta de a continua in maturitate.

Un grup de experți ai American Heart Association au revizuit cercetările ultimilor 20 de ani cu privire la relația dintre bolile cardiovasculare, accidentul vascular cerebral și timpul de vizionare a unui ecran. Ei au constatat că statul în fața televizorului scade proporțional cu creșterea utilizării dispozitivelor mobile. 

Astăzi, copiii cu vârsta între 8 și 18 ani se estimează petrec mai mult de șapte ore pe zi pe smartphone-uri, tablete, jocuri video și alte dispozitive de divertisment bazate pe ecran, inclusiv televiziune.

Vizionarea pasivă este încă activitatea numărul unu a copiilor, a spus dr. David Hill, reprezentant al Academiei Americane de Pediatrie. „Fie că este vorba de un joc video, de un laptop sau de un computer, copiii stau în continuare."

Comportamentul sedentar este legat de obezitate, iar obezitatea este legată de boala cardiacă. Aceasta este legătura făcută de experți și pe care toți părinții trebuie să o ia în considerare. 

„Există de asemenea dovezi clare că ecranele perturbă calitatea somnului, care poate, de asemenea, să crească riscul de obezitate”, a declarat Tracie Barnett, care a condus grupul American Heart Association.

Ideal ar fi ca dispozitivele electronice să nu fie amplasate în dormitoare, a adăugat Barnett.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel