Copiii maghiari, meditații la română. Săftoiu, îndemn pentru părinți. "Lăsați-i să se joace împreună"

Adriana Săftoiu a reacționat în urma anunțului că părinţii maghiari din Cluj sunt nevoiți să plătească meditații la română.

Adriana Săftoiu a reacționat în contextul în care în prezent, în şcoli, limba română nu este predată corespunzător, iar din ce în ce mai mulţi părinţi clujeni caută modalităţi alternative pentru învăţarea limbii române de către copiii lor, care studiază la şcoli în limba maghiară.

"Am învățat maghiară jucându-mă cu Istvan și Tunde"

"Am învățat maghiară jucându-mă cu Istvan și Tunde tenis de masă pe niște mese de piatră, aflate în curtea interioară a blocului de la Tg Mureș. M-au învătat să și înjur. Bazd meg! Îl foloseam ca pe un salut de bunăvoie. "Bazd meg, ce faci?" Mă simțeam manierată și cultivată. I-am invatat și eu ceva ce credeam că e o înjurătură "să te bată norocul". Eu așa credeam, că e o injurătură. Asa reacționau bunicii când reușeam o mulțime de performanțe, cum ar fi să pui găinile în cotețul porcilor. Măcel! Doar auzeam vocea bunicului oprind măcelul: "bată-te norocu de copil", a scris Adriana Săftoiu pe pagina de Facebook.

"Lăsați copiii să se joace împreună și vor învăța mai repede și mai eficient!"


"Primele două clase de liceu le-am făcut în clasă bilingvă, româno-maghiară. Erau câteva materii când ne "uneam". Îmi amintesc o scenă de la ora de literatură universală, capitolul literatură de aventură. Jules Vernes. Tunde era la ascultat. Și îi șoptesc: Jules Vernes. Și am auzit-o pe Tunde: Autorul Gyula Verne, cu accent pe primele silabe. Delicios! Mai învățam un nume. Le mulțumesc pentru joacă și posibilitatea de a învăța maghiară.

Lăsați copiii să se joace împreună si vor învăța mai repede și mai eficient!", a adăugat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel