Copiii crescuți de bunici, mai răsfățați și mai grași. Studiu

Bunicii pot avea o influență negativă asupra greutății copiilor, spun cercetătorii.

Acesta este rezultatul unei analize a 23 de studii efectuate în Statele Unite și alte opt țări de o echipă de la Brown School de la Universitatea Washington din St.

Studiul a descoperit cum copiii care au fost îngrijiți de bunici aveau șanse cu aproape 30% mai mari de a fi supraponderali sau obezi, notează Medicalexpress.

În timp ce bunica și bunicul pot fi bine intenționați, ei pot afecta greutatea nepoților lor în diverse moduri, inclusiv obiceiuri alimentare, activitate fizică redusă și percepții despre ceea ce reprezintă un stil de viață sănătos, potrivit cercetătorilor.

„Prin oferirea înțelepciunii, prin predarea tradițiilor, oferirea de îndrumări și crearea amintirilor, bunicii sunt adesea capabili să lase în urmă o moștenire pe care nepoții lor le vor prețui și să beneficieze pe tot parcursul vieții", a declarat autorul principal Ruopeng An, profesor asistent.

„Cu toate acestea, unele influențe negative ale îngrijirii bunicilor pot fi, de asemenea, prezente și nu pot fi trecute cu vederea", a adăugat el într-un comunicat de presă.

Una dintre acele influențe negative afectează dieta și obiceiurile de exercițiu ale copilului.

Unii bunici își pot îndemna nepoții să mănânce mese mai mari și mai frecvente și vor oferi dulciuri și mâncare prăjită ca o modalitate de a arăta dragoste, a subliniat el.

"De fapt, în unele culturi, bunicii pot fi, de asemenea, mai susceptibili să scuze copiii să facă treburile gospodărești, o formă cheie a activității fizice", a adăugat Ruopeng An.

El a spus că a fost surprins de faptul că studiile - din Statele Unite, Marea Britanie, China, Japonia și alte cinci națiuni - au arătat tendințe similare între culturi.

„Afluența și faptul că sunt bine hrăniți sunt apreciate și de dorit pentru mulți bunici, întrucât au suferit foame și sărăcie în tinerețe, pe care le pot transmite nepoților lor ", a spus An.

Rezultatele au fost publicate recent online în revista Childhood Obesity.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel