Copiii care mănâncă PROST pot fi cu 20 de centimetri mai SCUNZI

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Dietele nepotrivite pentru copiii de vârstă școlară ar putea contribui la o diferență medie de 20 cm dintre cele mai înalte și cele mai scunde națiuni, arată o analiză.

Conform BBC, cei mai înalți tineri de 19 ani trăiau în 2019 în Olanda (medie de 183,8 cm), în timp ce cei mai scunzi se aflau în Timor Leste (medie de 160,1 cm). Cercetătorii au spus că au măsurat înălțimile și greutățile copiilor din toată lumea și acest lucru contează pentru că arată calitatea nutriției disponibile și cât de sănătos este mediul pentru tineri. Echipa a analizat 65 de milioane de copii și adolescenți de la 5 la 19 ani din 2000 de studii făcute între 1985 și 2019.

„Descoperirile noastre ar trebui să motiveze politici care cresc răspândirea și reduc costurile mâncărurilor nutritive, fiindcă acest lucru va ajuta copiii să crească și mai înalți fără să ia în greutate pentru acest lucru”, a transmis unul dintre autorii studiului, dr. Andrea Rodriguez. „Aceste inițiative includ tichete pentru mâncare nutritivă pentru familiile cu venituri scăzute și mese gratuite și sănătoase la școală”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel