EXCLUSIV  Copii, tablete. Răspunsul Gabrielei Szabo uimeşte - VIDEO

Gabriela Szabo, multiplă campioană olimpică, mondială și europeană la atletism, a vorbit despre situaţia sportului românesc, punând accent pe unitate.

„Sportul românesc, astăzi, are nevoie de unitate. Această unitate depinde de noi cum o facem. Să ne acceptăm unii pe alţii cu gândire poate mai pozitivă sau negativă, cu păreri pro sau contra. Dar să ţinem cont sau măcar să ne ascultăm părerile şi să o alegem pe cea mai bună, să o punem în dezvoltarea sportului", a spus Gabriela Szabo în cadrul unui interviu acordat DC News. „Contextul social şi economic, astăzi, în România e total diferit faţă de când am început eu să practic sportul. Deci, avem un alt context", a adăugat sportiva.

Copiii şi tabletele

Aparent, copiii nu ar avea timp pentru practicarea sporturilor din cauza folosirii tabletelor. Gabriela Szabo spune că nu vrea să folosească acest obicei drept o scuză. „N-aş vrea să găsesc scuze. Dacă ne ducem în Statele Unite, Japonia, China sau chiar Rusia, Spania, Anglia, copiii fac acelaşi lucru. Deci, n-aş vrea să ne găsim scuză că stau prea mult (n.r. pe tablete şi telefoane mobile). Aici intervine calitatea noastră de pedagogi, a profesorilor noştri de sport: cum atragem aceşti copii să vină către sport prin activităţile pe care ar trebui să le creăm atât la nivel de cluburi sportive şcolare, cât şi cluburi sportive municipale", a declarat sportiva.

Proiecte valoroase

Cu privire la CSM, a spus că este „foarte fericită că am găsit câteva proiecte valoroase gândite acolo pe care putem să le dezvoltăm". „Unul dintre obiectivele mele este să dezvoltăm cât mai evenimente sportive de masă pentru copilaşii noştri. Dar iată că revenim la o altă problemă: vom începe să facem campanii ample de atragere a copiilor, însă avem această problemă de infrastructură sportivă. Dacă atragem copiii, unde îi ducem?", a spus Gabriela Szabo pentru DC News.

[citeste si]

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel