Copii, replici geniale la guvern: Miniştrii să muncească mai mult

Palatul Victoria este joi, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, loc de plimbare pentru grupuri de copii de şcoală care au ales să vină la Guvern în 'Săptămâna Altfel'.

'E foarte frumos aici la Guvern. Totul îmi place: sălile mari, oglinzile, arhitectura', spune Delia, o fetiţă de 9 ani, pentru care premierul 'Dan' Cioloş ' e un om ok'. Fetiţa l-a văzut la televizor şi mărturiseşte că îi place 'cum vorbeşte'.

Delia nu vrea să se facă prim-ministru când va fi mare, ci doctor de animale. Lavinia, colega de ei, spune că i-ar cere premierului 'să fie bun cu copiii' iar miniştrilor 'să muncească mai mult'.

De pe scaunul ministrului Educaţiei din sala de şedinţe a Guvernului, Mihai îi cere lui Adrian Curaj mai multe manuale şi îl sfătuieşte, de la distanţă, 'să fie bun şi să nu fure'.

Cei mai mulţi dintre copii nu s-au declarat atraşi de o viitoare carieră politică, cu atât mai puţin de cea de prim-ministru.

Întrebat dacă ar vrea să fie la un moment dat în locul lui Dacian Cioloş, unul dintre băieţii mai mari spune 'sincer' că 'e o responsabilitate prea mare'. 'Mai bine las pe cine vrea să se implice mult, cum trebuie implicat într-o astfel de slujbă', spune el, care vrea să se facă doctor şi crede că fiecare ar trebui să îşi facă treaba pentru care e plătit.

Aflat în clădirea Guvernului, Dacian Cioloş nu s-a văzut cu micii vizitatori, din motive legate de program.

Cioloş are joi un dejun de lucru cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, urmat de alte întrevederi. A fost prezent printre copii, pentru câteva minute, secretarul general al Guvernului, Sorin Chelmu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel