Convulsiile epileptice la copii, asociate cu anumite celule din creier

Convulsiile epileptice la copii, asociate cu anumite celule din creier / Foto: Pixabay, de sbtlneet
Convulsiile epileptice la copii, asociate cu anumite celule din creier / Foto: Pixabay, de sbtlneet

Au fost identificate celule din creier asociate cu convulsiile epileptice la copii.

Oamenii de știință au folosit tehnici neinvazive și metode computaționale avansate pentru a măsura semnalele electrice și magnetice generate de celulele neuronale din creierul uman, într-un efort de a identifica rețelele funcționale care sunt responsabile de generarea crizelor la copiii care suferă de epilepsie, scrie Ziarul de Iași.

Potrivit cercetătorilor, noua metodă identifică aceste rețele funcționale cu o precizie ridicată.

"Acest lucru ar putea fi benefic pentru foarte mulți copii care au epilepsie și n-o pot controla cu medicamente, ceea ce reprezintă între 20 și 30% dintre copiii care suferă de această boală", a declarat profesorul Christos Papadelis, director de cercetare la Centrul de Neuroștiințe din cadrul Cook Children’s Health Care System.

Cel mai sigur și eficient tratament

În prezent, a precizat prof. Papadelis, intervenția chirurgicală este cel mai sigur și mai eficient tratament pentru acești pacienți, oferind o șansă de 50% de eliminare a crizelor.

"Identificând ce părți ale creierului produc crizele, putem apoi să intervenim chirurgical prin rezecție sau ablație cu laser", a spus Papadelis. "Testul pe care l-am dezvoltat identifică cu exactitate zona în care se află rețeaua care provoacă convulsiile în epilepsie. În prezent, nu există niciun examen clinic care să identifice această zonă a creierului cu mare precizie", spune profesorul.

Crizele îi afectează pe acești copii pe tot parcursul vieții lor și au un impact semnificativ în dezvoltarea lor normală, explică el.

Potrivit profesorului, un tratament de succes al epilepsiei prin intervenție chirurgicală sau ablație cu laser la începutul vieții ar oferi un rezultat mai bun pentru acești copii, întrucât creierul lor posedă o plasticitate neuronală extinsă și se poate recupera după o intervenție chirurgicală mai bine decât creierul adulților.

"Acest lucru i-ar ajuta pe copii să trăiască fără crize și să aibă mai puține comorbidități cauzate de epilepsie", spune el.

Ce este epilepsia

Epilepsia este o tulburare neurologică comună care afectează aproximativ 3,4 milioane de persoane în Statele Unite. Dintre aceștia, aproape 470.000 sunt copii, adică aproximativ unul din 100 de copii din SUA.

Copiii care au crize de epilepsie necontrolate prezintă un risc crescut pentru rezultate intelectuale și psihologice slabe pe termen lung, alături de o calitate scăzută a vieții legate de sănătate.

Recentul studiu este un exemplu caracteristic al modului în care cercetarea în bioinginerie poate avea un impact direct asupra vieții pacienților, spune Michael Cho, președintele departamentului de bioinginerie al UTA.

"Este o cercetare cu adevărat promițătoare", spune Cho. "În multe domenii, cu cât problemele sunt detectate și rezolvate mai rapid și mai precis, cu atât mai multe șanse au pacienții de a trăi o viață normală. Instrumentul de diagnosticare este grozav și prin faptul că este neinvaziv", spune el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel