Convorbire Aurescu - Cavuşoglu. Securitatea regională şi dialogul cu UE, printre temele abordate

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, joi, o convorbire telefonică cu omologul său turc, Mevlut Cavuşoglu, la iniţiativa acestuia.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis Agerpres, Aurescu "a subliniat angajamentul pentru continuarea şi dezvoltarea cooperării cu Turcia, care se derulează în baza Parteneriatului strategic adoptat în 2011".

De asemenea, a fost agreată importanţa reluării lucrărilor Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică bilaterală.

Totodată, arată sursa citată, ministrul român de Externe a evidenţiat importanţa intensificării cooperării în domeniul securităţii regionale la Marea Neagră şi pe Flancul Estic al NATO, inclusiv în formatul trilateral informal de securitate cu Polonia, fiind subliniată importanţa continuării consultărilor în acest format.

Ministrul Aurescu a reiterat susţinerea României pentru continuarea dialogului UE-Turcia, în beneficiul ambelor părţi şi a reliefat abordarea constructivă a României, inclusiv pe perioada deţinerii mandatului de Preşedinţie a Consiliului UE, amintind organizarea Consiliului de Asociere UE-Turcia, după o pauză de patru ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel