Ședință-cheie la Senat, fără cvorum. Manda: Din păcate, aceasta a fost situația

După ce Biroul Permanent al Senatului nu s-a mai reunit, astăzi, din lipsă de cvorum, așa cum era plănuit, senatorul PSD Claudia Manda a intrat în direct la Antena 3 pentru a explica situația. Acesta îi ține locul lui Călin Popescu Tăriceanu, care este plecat în vacanță.

"Am fost prezenţi şase colegi, era nevoie de minimum şapte, pentru a avea cvorum şi a dezbate. Am constatat că nu avem cvorum şi urmează ca, în perioada următoare, să convocăm un alt Birou Permanent.

Aceste ordonanţe îşi produc efectul din momentul în care au fost depuse la Monitorul Oficial şi sesizată Prima Cameră. Vorbim despre ordonanţele de urgenţă din şedinţa de joia trecută, din şedinţa marţi şi de astăzi, în condiţiile în care ar fi ajuns până la ora 18:00 la Senat.

Este obligaţia celui care conduce şedinţele de Senat, preşedintele Senatului. Mi-a zis domnul Tăriceanu: "Era obligaţia mea să convoc Biroul Permanent". Suntem în sesiune extraordinară până la ora 24:00. Oricând aş fi putut să convoc acest birou permanent şi să discutăm problemele de pe ordinea de zi (....) Nu există nicio problemă că nu am avut acest cvorum, dar cred că era obligaţia mea să convoc acest Birou Permanent (...) Urmează ca ordonanţele să fie distribuite către Comisie", a spus Manda.

Sancțiuni pentru cei care au lipsit

"Nu vor exista sancţiuni. Am mai fost în situaţii în care nu am putut să ţinem şedinţe de Birou Permanent, în contextul în care colegii din opoziţie, văzând că nu se pot ține fără ei, au părăsit ţara (...) Cred că era obligaţia mea să convoc acest Birou Permanent. Acum, trebuie să spunem, totuşi, că a fost un accident (...) Din păcate aceasta a fost situaţia", a spus Claudiu Manda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel