Conturile Volkswagen din Rusia, înghețate. Firma germană își suspendase operațiunile din țara agresoare

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Un tribunal rus a înghețat luni toate bunurile Volkswagen din Rusia, arată documentele judecătorești consultate de Reuters, scrie The Guardian.

 

Volkswagen a fost unul dintre producătorii auto străini care și-au suspendat operațiunile în Rusia, după ce țările occidentale au impus sancțiuni Moscovei din cauza conflictului din Ucraina, scrie The Guardian.

Producătorul rus de automobile GAZ, care a fost contractat să producă vehicule Volkswagen la fabrica din Nijni Novgorod, a dat în judecată producătorul german de automobile pentru încălcarea contractului, după ce Volkswagen a reziliat acordul în august.

GAZ și-a estimat pierderile din contractul reziliat la aproape 16 miliarde de ruble (207,79 milioane de dolari).

Volkswagen încearcă să vândă fabrica sa emblematică din Rusia din Kaluga, la sud de Moscova. Fabrica, care are o capacitate de 225.000 de vehicule pe an, este suspendată din martie 2022.

Șeful mărcii Volkswagen, Thomas Schaefer, a declarat zilele trecute că producătorul auto speră să finalizeze procesul de vânzare pentru fabrica sa din Kaluga, Rusia, în curând, deși nu a dat un interval de timp specific.

„Procesul de vânzare nu este finalizat”, a spus Schaefer la conferința de presă anuală a mărcii auto. „Dar se știe că depunem eforturi pentru a încheia vânzarea relativ rapid”, a adăugat el.

Volkswagen a deschis fabrica din Kaluga în 2007. Uzina a fost suspendată din martie 2022, când sancțiunile impuse de țările occidentale din cauza conflictului din Ucraina au rupt lanțurile de aprovizionare.

Cotidianul RBC din Moscova a raportat la începutul lunii martie că grupul de distribuitori auto Avilon urma să cumpere fabrica. Un purtător de cuvânt a declarat la acea vreme că o decizie finală nu a fost încă luată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel