Controverse în jurul lui Dan Vîlceanu. Contracte, afaceri, carieră politică începută la PSD

Dan Vîlceanu
Dan Vîlceanu

Dan Vîlceanu a depus, miercuri, jurământul de învestitură în funcția de ministru de Finanțe. E de profesie economist, o perioadă lucrând și pentru o companie controlată de familia sa.

 

Ceremonia a fost una extrem de scurtă, în timpul căreia președintele Klaus Iohannis nu a dat mâna cu Dan Vîlceanu în momentul în care acesta a preluat documentul semnat. „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a spus Dan Vîlceanu.

Cine este Dan Vîlceanu. De la PSD, la ministrul de Finanțe în Guvernul Cîțu

Premierul Florin Cîțu a fost cel care l-a propus pentru funcția de ministru al Finanțelor pe deputatul PNL Dan Vîlceanu. Acesta este considerat a fi mâna dreaptă a lui Florin Cîțu.

În vârstă de 42 de ani, Dan Vîlceanu este de profesie economist. Şi-a început cariera politică la PSD. A trecut apoi la PDL Gorj, unde a fost secretar executiv în perioada 2011-2012 și pe urmă președinte al PDL Gorj între 2013 și 2015. Odată cu fuziunea cu PNL, Vîlceanu a rămas la șefia filialei liberale până acum.

Potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei deputaţilor, a lucrat în privat, la o firmă a familiei sale. Potrivit Antena 3, compania a derulat contracte cu companii de stat, precum CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia.  

În 2020, într-un interviu, deputatul Dan Vîlceanu spunea că nu poate să le ceară părinţilor să nu-şi mai desfăşoare activitatea pentru a înlătura eventuale controverse: „Nu mi se pare normal, oricum s-ar putea interpreta. Ce să fac, să merg acasă şi să le spun să închidă firma sau să nu mai participe la licitaţii pentru că eu sunt deputat? Părinţii mei sunt oameni responabili, care au propria activitate, până la urmă.”

Parchetul General ar fi clasat dosarul de evaziune al lui Dan Vîlceanu

Parchetul General ar fi clasat dosarul de evaziune fiscală în privinţa lui Dan Vîlceanu, însă a disjuns partea cu firmele, printre care şi firma părinţilor săi, pentru continuarea cercetărilor şi a declinat dosarul rămas la Parchetul Tribunalului Gorj, au precizat pentru G4media.ro surse judiciare.

Ciolacu, despre numirea lui Vîlceanu: A fost în PSD, dar nu e unul din produsele noastre High Class

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a comentat, miercuri seară, la B1 TV, numirea lui Dan Vîlceanu la Ministerul Finanțelor.

„Da, mă bucur că avem în continuare o pepinieră bună și pentru celelalte partide, dar Vîlceanu nu e din produsele High Class  ale PSD și veți vedea lucrul acesta în următoarele luni”, a spus Marcel Ciolcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel