Control AEP. Mircea Drăghici (PSD): Inacceptabil! Fac un apel

Scutaru Cristina / 02 Martie 2019 / 15:42 Salveaza PDF Comentarii

Mircea Drăghici, deputat PSD, a făcut un apel după ce anumite informații despre controlul AEP au apărut în presă.

”Fac un apel ferm către postul Realitatea TV să înceteze diseminarea de minciuni privind controlul AEP. Este inacceptabil ca un post de televiziune să practice o asemenea dezinformare în privința unor cheltuieli care se încadrează în normele legale și să se preteze la diseminarea unor înscrisuri contrafăcute!

Nu putem discuta despre declarațiile vreunui politician pe aceste teme. Discutăm doar cu rapoartele oficiale în față. AEP, prin lege, norme și regulament, nu întocmește alte înscrisuri decât Raportul de control care se publică in Monitorul Oficial. Iar singurele rapoarte oficiale care incriminează partidele politice pentru finanțare ilegală respectiv fraudă fiscală în România sunt USR respectiv PNL. Despre acestea nu discută nimeni, deși sunt certe în conformitate cu atribuțiile constituționale ale AEP. Rapoarte intermediare nu există sau dacă există sunt ILEGALE, atât din punct de vedere al conținutului cât și din perspectiva aducerii lor în spațiul public!

E evident pentru oricine că manipularea pe care o încearcă Realitatea TV are o comandă și un obiectiv politic, iar amestecarea AEP are scopul de a compromite această instituție în plin an electoral. Realitatea TV este un post asimilat unor persoane cu interese politice (printre care și Rareș Bogdan propus pentru a deschide lista de europarlamentare a PNL).

Cer așadar postului Realitatea TV să respecte codul deontologic, să își respecte audiența și pe români și să iasă din captivitatea intereselor politice care îl transformă într-un alt instrument grotesc de linșaj mediatic”, a fost mesajul lui Mircea Drăghici.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23