EXCLUSIV  Controale la corporații vs controale la firme mici. Alexandru Petrescu: Mari diferențe în capacitatea de contestare

Alexandru Petrescu, ministru al Economiei și al IMM-urilor în guvernul Grindeanu spune că există unele diferențe în privința controalelor făcute la marile companii în antiteză cu controalele făcute la micile firme. În principiu, totul s-ar referi la capacitatea redusă de contestare pe care o au micile firme. 

Alexandru Petrescu, actual director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) spune că a simțit pe propria piele ce înseamnă controalele. El spune că marea diferență provine din faptul că marile companii dispun de adevărate armate de avocați și pot contesta mult mai ușor anumite decizii.

"Eu provin din zona forței de muncă active, competitive și am simțit din poziția de manager, acțiunea de control. Există o diferență în capacitatea unei mari corporații de a contesta și cea a unui proprietar de intreprindere mică sau chiar medie. Așa cum bine ați observat, când vorbim despre o mare corporație, fie ea românească, fie străină, ca origine a capitalului, există echipe de avocați, există un alt tip de poziționare vis-a-vis de echipele de control. În momentul în care se ajunge la un mic IMM poate că proprietarul tinde să fie mai supus, mai dispus să primească și să-și însușească amenzi și contravenții de tot felul. Aici totul ține și de o emancipare generală a tot ceea ce înseamnă poziționarea antreprenorului vis-a-vis de echipele de control, iar această emancipare nu este un proces unilateral, trebuie ajutat și de componenta guvernamentală," a spus Alexandru Petrescu la interviurile DCNews.

Vezi răspunsul complet:

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel