Controale la Casa de Pensii. Oamenii nu și-au primit veniturile majorate. Budăi explică situația

Marius Budăi
Marius Budăi

Ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre controalele de urgență de la Casele de Pensii și despre motivele pentru care mai mulți pensionari nu au primit veniturile majorate.

Sunt controale la Casa de Pensii, fiecare dosar este verificat, după ce 17 mii de pensionari nu au primit pensii majorate după 1 septembrie

Premierul a cerut ministrului Muncii să demareze verificări, asta după ce a spus că la nivelul județului Dolj, peste 17 mii de pensionari nu și-au primit pensiile majorate, așa cum trebuia, atunci când, de la 1 septembrie a crescut punctul de pensie. Acesta a cerut o analiza concretă să vadă cu exactitate cine a greșit, dacă a greșit CEC-ul sau Casa Județeană de Pensii. 

Ce a spus Marius Budăi

"Eu sper, și o spun cu toată responsabilitatea, sper să fie doar o greșeală pentru că, cum de Dumnezeu, s-a întâmplat doar în județul Dolj, mă aștept ca luna viitoare să se întâmple și la județul Botoșani. Adică, să ne ia așa, pe rând, mai întâi pe Olguța, apoi pe mine. Sper să fie totuși o greșeală. Eu dacă mă uit așa, din ceea ce am văzut prin presă și pe sume, s-ar putea sp fie diferența dintre luna august și luna septembrie, când s-a întâmplat majorarea valorii punctului de pensie și eu sper să fie doar o greșeală și nu o rea intenție", a declarat Marius Budăi, în direct, la România TV.

"Tehnic, eu vă spun cum se întămplă. În fiecare lună, fișierele centralizate de la toate Casele teritoriale de Pensii se strâng către Casa Națională de Pensii și apoi sunt trimise către bănci. Tehnic, poate fi o greșeală, trebuie să discute. De aceea spuneam eu că sper să fie o greșeală și să nu fie ceva așa, de campanie, și de hai să lovim în județele unde au fost ministri ai muncii. Sper ca în termenul cel mai scurt și fac apel să se rezolve această problemă", a mai adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel