Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Contribuții sociale. Taxă. Ce spune Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a prezentat joi seară la Antena 3 noul sistem de contribuții sociale.

"În acest moment, contribuțiile plătite de angajator și de salariat sunt 39,25%. Ele sunt repartizate în felul următor: la angajator 22, 75% și 16, 5% la salariat. Aceasta este situația în acest moment, așa cunt plătite contribuțiile salariatului. Vom trece la o contribuție de 35%, pe care o va plăti salariatul și o contribuție a angajatorului de 2%, în total 37%. Contribuția angajatorului scade deci de la 22,75% la 2%", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

"Nu este vorba de nicio taxă în plus. Angajatorul are contribuția diminuată de la 22,75% la 2%. Salariul net al salariatului nu va scădea, pentru că impozitul pe salariu care acum e 16% va coborî la 10%. Salariul net va crește", a adăugat el.

"Din taxa angajatorului care este 22,75% va rămâne să plătească numai 2%, restul trece la salariat care va avea o taxă cumulată de 35%", a spus el, informează Antena 3.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.23
YesMy