CONTRE în PNL între Orban și Roman, pe protocolul coaliției de guvernare - surse

foto captură video PNL
foto captură video PNL

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-ar fi contrat puternic cu deputatul liberal Florin Roman, astăzi, în ședința partidului.

În ședința Biroului Executiv al PNL, cei doi liberali s-ar fi contrat pe tema actului adițional la protocolul coaliției de guvernare, potrivit unor surse din conducerea partidului, citate de Mediafax. Roman ar fi spus că protocolul ”înlocuiește Constituția”, iar Orban ar fi replicat: ”Nu înlocuiește nimic”.

”Ludovic (Orban - n.r.) a vrut să supună la vot actul adițional la funcționarea coaliției, dar Florin Roman a zis mai bine nu, fiindcă înlocuiește Constituția”, au spus sursele din conducerea PNL.

Potrivit surselor citate, Orban a reacționat și a explicat că documentul nu înlocuiește nimic și că procedura de demitere a miniștrilor rămâne la premier, dar revocarea se va face cu o informare prealabilă.

”Nu s-a mai spus nimic la vot”, au precizat sursele.

Cererea de revocare a unui ministru va fi trimisă președintelui de către premier după informarea prealabilă a formațiunii politice care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare făcută de premier, arată actul adițional convenit de liderii coaliției săptămâna trecută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel