Contracte part-time. Raluca Turcan, mesaj pentru Avocatul Poporului: Sesizare la CCR

Victor Ciorbea
Victor Ciorbea

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a declarat, vineri, că solicită Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituţională a României (CCR) ultima OUG adoptată joi de Guvern, referitoare la suportarea de către stat sau angajator a diferenţei de contribuţii sociale pentru a nu diminua salariile angajaţilor part-time.

Totodată, Raluca Turcan a afirmat, în conferinţa de presă de la Sibiu, că PNL propune coaliţiei guvernamentale o serie de măsuri, în vederea "restabilirii echilibrului şi a unui punct zero". Aceste măsuri sunt respingerea în Parlament a ordonanţei de urgenţă 4, "care a produs această discriminare între angajaţii part-time şi cei cu normă întreagă"; respingerea în Parlament a ordonanţei de urgenţă 79, prin care se trec contribuţiile sociale de la angajator la angajat; iar a treia măsură - respingerea ordonanţei 82/2017, "ordonanţa prin care se diminuează contribuţia la pilonul II de pensii, ordonanţă care încalcă drepturile fundamentale ale cetăţeanului la pensie".

Solicitarea pentru Avocatul Poporului 

"Solicit Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituţională ultima OUG adoptată de Guvernul Dăncilă-Dragnea-Tăriceanu, ordonanţa referitoare la suportarea de către stat sau angajator a diferenţei de contribuţii sociale pentru a nu diminua salariile angajaţilor. Să nu uităm că mutarea contribuţiei de la angajator la angajat a fost anunţată de către domnul Liviu Dragnea, liderul coaliţiei PSD-ALDE, ca o măsură de creştere a veniturilor. Ce s-a întâmplat între timp? Am ajuns ca de la mutarea contribuţiei de la angajator la angajat şi ca urmare a ordonanţei 4 prin care contribuţiile pentru asigurări sociale să se plătească pentru angajaţii part-time la nivelul salariului minim să se producă o diminuare de salarii şi de venituri", a declarat Turcan, în conferinţa de presă.

Ea a subliniat că "practic o măsură care anticipa sau anunţa o majorare de salarii, s-a transformat într-o măsură pe care acum se chinuie să o cârpească, să nu mai scadă salariile", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel