Contra cancerului de colon, mâncați varză și alte legume crucifere

Consumul de varză, broccoli, conopidă sau varză kale ajută la prevenirea sau chiar stoparea cancerului de colon, informează BBC News, într-un articol recent. 

Cercetătorii de la Francis Crick Institute au descoperit de ce legumele crucifere, cum sunt varza, broccoli, conopida, varza kale, reduc riscul cancerului de colon. 

Concret, când aceste legume sunt digerate în intestin, se produc anumiți compuși compuși anti-cancer. Pentru a face această descoperire, cercetătorii efectuat studii pe șoareci și pe țesut intestinal cultivat în laborator (in-vitro). Animalele au primit un regim bogat în indol-3-carbinol, o substanță aflată în compoziția legumelor crucifere.

Această substanță are capacitatea de a influența activitatea celulelor care regenerează mucoasa intestinală activând o proteină din organismul nostru, numită receptor de aril hidrocarbon (AhR). 

Trebuie știut că, la fel ca pielea sau alte organe, mucoasa intestinală se regenerează permanent într-un proces ce durează 4-5 zile. Dar această reînnoire constantă trebuie să fie strict controlată, altfel ar putea duce la cancer sau la inflamație intestinală. Or, studiul publicat în revista Immunity a demonstrat că substanțele benefice din varză ajută la menținerea sub control a acestui proces.

Cancerul de colon, blocat la nivel de celulă

În cadrul studiului, proteina AhR a ajutat la prevenirea inflamației colonului și la blocarea dezvoltării cancerului de colon la șoareci, inclusiv la cei predispuși genetic să dezvolte această boală. „Când șoarecii începeau să dezvolte tumori, a fost suficient să le administrăm regimul adaptat pentru a stopa progresia acestuia”, precizează dr. Gitta Stockinger, membră a echipei de cercetare. În opinia ei, aceste rezultate sunt încurajatoare. 

Cât despre consumul de varză și broccoli, cercetătorii recomandă ca aceste legume să fie consumate pe cât posibil crude sau cât mai puțin preparate termic. Gătirea la abur este de asemenea indicată pentru păstrarea substanțelor benefice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel