EXCLUSIV  Contestații licitații. Daraban: Nu costă nimic, îți BAȚI JOC. Propunere de deblocare

CNAIR, declaratii Lucian Sova
CNAIR, declaratii Lucian Sova

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț a României propune o soluție pentru a se ieși din impasul contestațiilor care blochează marile proiecte de infrastructură. 

Mihai Daraban propune introducerea unei garanții în momentul în care o societate dorește să conteste o licitație. În cazul în care se dovedește că respectiva contestație a fost neîntemeiată, societatea contestatară să piardă banii. 

"Eu nu vreau să desființez noțiunea de 'contestare', dar domle' pune o cauțiune de 10% din valoarea proiectului ca să poți contesta o licitație publică. Nu se poate să blochezi în instanțe la infinit o lucrare publică. Dacă simți că ai dreptate și ești convins și avocații îți spun că ai fost păcălit sau ai fost defavorizat, pui 10 % cauțiune. Ai pierdut, pierzi banii. A fost un proiect care a dispărut pe traseu. Nu se poate să încurajăm contestarii de serviciu. Când nu costă nimic să contești, îți bați joc," a explicat Mihai Daraban la DCNews Live. 

Daraban și-ar dori ca în comisiile de licitații să fie cooptați și reprezentanți ai asociațiilor patronale sau de la Camera de Comerț a României. 

"Statul trebuie să implice și mediul privat. 98.7 % din societățile comerciale din România sunt private. Statul a dovedit cât de bun administrator este și slavă Domnului, că ne-am plictist cu toții. Rolul privatului nu este atât de păgubos sau atât de nociv pe cât se vrea să se creadă. Cred că a venit momentul ca în foarte multe situații, Camera de Comerț și asociațiile importante de ramură patronală să fie băgate în seamă," a mai spus Daraban. 

Vezi răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel