Contele și contesa de Wessex, prima dată într-o vizită în România

Principele Edward, Contele de Wessex, şi Sophie, contesa de Wessex, vor efectua, pentru prima dată o vizită oficială în România, începând de luni, timp de trei zile, informează principele Radu, pe blogul său oficial. Principele Edward este al patrulea copil al reginei Elisabeta a II-a şi al ducelui de Edinburgh.

"Începând de mâine, luni, 24 iunie 2013, vor vizita oficial România timp de trei zile Altețele Lor Regale Principele Edward, Contele de Wessex, și Sophie, Contesa de Wessex. Principele Edward este al patrulea copil al Reginei Elisabeta a II-a și al Ducelui de Edinburg. Altețele Lor Regale se află la prima vizită în România", se arată în textul postat pe blog principele Radu.

 "Principesa Moștenitoare Margareta și cu mine vom avea plăcerea de a fi gazdele cuplului princiar britanic de câteva ori, în cursul acestor zile. Evenimentele publice la care vom participa alături de Principele Edward și de Contesa de Wessex vor fi publicate zilnic pe blog și pe site-urile Familiei Regale.

 În anul 1997, în timpul sărbătoririi Nunții de Aur a Reginei Elisabeta a II-a și a Ducelui de Edinburg, Principesa Moștenitoare și cu mine am fost musafirii Reginei Elisabeta a II-a, pe Iahtul Regal Britannia, timp de trei zile, iar Principele Edward a reprezentat pe Majestatea Sa, în calitate de gazdă.

 De șaisprezece ani încoace, ne-am întâlnit cu Principele Edward și cu Contesa de Wessex cu ocazia multor ceremonii regale la Londra, Windsor, Ascot, Stockholm, Luxemburg, Madrid și Berlin.

 Suntem bucuroși să fim alături de Altețele Lor Regale la București, în prima lor călătorie pe pământ românesc. Vizita va prilejui o serie de evenimente publice legate de împlinirea a 75 de ani de la fondarea British Council și de crearea, în România, a programului pentru tineri “Duke of Edinburgh International Award”.

 “The International Award” a fost creat de Ducele de Edinburg în anul 1956, cu scopul de a dezvolta calitățile fizice și psihice ale tinerilor din mediile defavorizate. Organizația are birouri regionale în 140 de țări din întreaga lume, în Africa, în America de Nord și de Sud, în Asia, precum și în Europa și Orientul Mijlociu.

 Principele Edward este președintele Consiliului Internațional al “Duke of Edinburgh Award”, iar Principesa Moștenitoare Margareta va fi, începând de săptămâna viitoare, Patronul Regal al “Duke of Edinburgh Award Romania”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel