Consulul SUA la București, Henry Leighton: Rata de refuz a vizelor a SCĂZUT. Se întâmplă, în general, când țara e mai stabilă

Consulul general al SUA la București, Henry Leighton, a afirmat, miercuri, că rata de refuz a solicitărilor pentru viză în Statele Unite a scăzut în România, argumentând, totodată, că, în general, acest lucru este mai probabil cu cât țara este mai stabilă și mai prosperă.

"Numărul de aplicații pentru viză a scăzut an de an după ce România a intrat în Uniunea Europeană. În ultimii doi ani, numărul de aplicații pentru viză a început să crească din nou. Anul acesta am primit cu 10% mai multe aplicații ca anul fiscal trecut în aceeași perioadă. Dacă această tendință continuă, ne așteptăm la 45.000 de aplicații anul acesta. Pe măsură ce numărul de aplicanți pentru viză a crescut, rata de refuz a vizelor a scăzut. În general, cu cât mai stabilă și prosperă e țara, cu atât mai probabil este ca rata de refuz să scadă", a spus Leighton, într-o conferință de presă la Ambasada SUA, citează Agerpres.

Aurescu a vorbit cu Nuland despre vize și ambasadorul SUA

Oficialul american a explicat că un criteriu important pentru eligibilitatea la viză este acela ca aplicantul să aibă legături puternice cu țara sa, astfel încât să aibă argumente să se întoarcă. De altfel, el a afirmat că autoritățile americane fac analize statistice pentru a constata câți din cei care au primit viză revin în țară.

Ce sfaturi primesc românii

"Românii care călătoresc în Statele Unite sunt sfătuiți să se conformeze tipului de viză pe care îl dețin. Dacă viza nu-ți permite să lucrezi în SUA, nu lucra fără autorizație legală și nu sta peste perioada permisă de viză. Studiile pe care le facem (...) ne oferă o imagine în ceea ce privește numărul de oameni care stau în SUA peste perioada admisă. Dacă rata este foarte scăzută, este un argument logic să emitem, poate, mai multe vize, dacă este foarte crescută, este posibil ca ceva să nu meargă bine", a spus consulul american, potrivit Agerpres.

De asemenea, Henry Leighton a arătat că există și posibilitatea ca o persoană căreia i s-a respins solicitarea de viză să o poată obține, totuși, la o următoare aplicație.

El a subliniat însă că legăturile economice cu țara nu sunt singurele de care se ține cont în decizia de eliberare a unei vize, și a dat exemplul ipotetic al unui preot, care chiar dacă nu are un venit mare are legături cu comunitatea din care face parte.

Câți români au solicitat viză pentru SUA, în 2014

Potrivit datelor puse la dispoziție de Ambasada SUA, în anul fiscal 2014 au existat peste 42.000 de interviuri pentru vize temporare. În 2013 — 35.000 de interviuri pentru vize, în 2012 — 34.000, în 2011 — 35.000, în 2010 — 36.000.

În anul 2014, mai mult de 90% din solicitările de viză au fost acceptate, au fost acordate peste 1.000 de vize temporare de lucru, aproximativ 400 de vize de studii, în jur de 200 de vize de logodnă, aproximativ 1.000 de vize de imigrare, trei vize de adopții internaționale.

De asemenea, au primit vize peste 5.400 de participanți la programul Summer Work Travel și la programe de schimburi culturale, fiind emise și peste 400 de vize pentru programul Loteria Vizelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel