Consultări Iohannis - PMP. Tomac: I-am propus alte trei întrebări pentru referendum

Eugen Tomac
Eugen Tomac

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu delegaţia Partidului Mişcarea Populară pe tema situaţiei din Justiţie au început, joi după-amiază, la Palatul Cotroceni.

Am avut un schimb de opinii cu privire la referendum. Pentru PMP și pentru președintele Traian Băsescu, justiția și indepedența Justiției au fost prioritare.

Am venit cu 3 propuneri. Cred că mai putem adăuga o întrebare, care să implice modificarea unei legi, nu modificarea Constituției. Am propus ca președintele să analizeze dacă dorește să introducă: reducerea numărului de parlamentari la 300, adică 200 de deputați și 100 de senatori, dacă sunt de acord cu eliminarea pensiilor speciale și o altă temă care ne preocupă este revenirea la alegerea primarilor din două tururi. Credem că ar mobiliza o bună parte din societate să se prezinte la referendum.

Ne-a bucurat deschiderea cu care a tratat propunerea noastră și urmează să o analizeze. Cele 3 propuneri implicî modificarea imediată a legilor în Parlament. Ne-a spus că sunt două teme ce vizează justiția', a declarat Eugen Tomac, la Palatul Cotroceni.

Din delegaţia PMP fac parte: Eugen Tomac, Marius Pascan, Robert Turcescu, Cătălina Bozianu, Severica Covaciu.

Joi, preşedintele urmează să mai aibă consultări cu UDMR şi cu grupul minorităţilor naţionale, după ce anterior a avut întrevederi cu reprezentanţii PNL şi ai USR.

Vineri sunt programate consultările cu reprezentanţii PSD, de la ora 11,00, şi cele cu ALDE, de la ora 12,00.

Săptămâna trecută, şeful statului a trimis o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament prin care i-a invitat la discuţii.

Pe 26 martie, preşedintele Iohannis a avut întrevederi cu reprezentanţi ai societăţii civile pe tema referendumului, iar pe 27 martie el s-a întâlnit cu reprezentanţi ai autorităţii judecătoreşti şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor pe tema situaţiei actuale din sistemul judiciar.

Vezi și: Iohannis, consultări cu USR. Dan Barna, primele declarații după întâlnirea cu președintele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel