Consultări la Palatul Cotroceni. Iohannis a trimis invitațiile către partide

Klaus Iohannis a trimis deja invitațiile președinților de partide pentru a-i invita la consultări la Palatul Cotroceni. 

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis joi o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament prin care îi invită la consultări, vineri, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, a informat Administraţia Prezidenţială, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, de la ora 11,00 vor avea loc consultările cu PNL, de la ora 11,30 cu USR, de la ora 12,00 cu UDMR, de la ora 12,30 cu PMP, de la ora 13,00 cu grupul parlamentar Pro Europa, de la ora 13,30 cu ALDE, de la ora 14,00 cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale şi de la ora 14,30 cu PSD.

Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca vineri partidele parlamentare la prima rundă de consultări, subliniind că este nevoie urgentă de un guvern, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată în Parlament.

"Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine, începând cu ora 11,00, fiindcă avem urgentă nevoie de un guvern. Voi asculta opţiunile partidelor şi voi propune o soluţie de Executiv cu mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă şi eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfăşura acestea", a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel