ȘOC TOTAL. Băsescu a făcut propunerea pentru premier. NU este fostul președinte

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a anunţat joi că la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis l-a propus prim-ministru pe Eugen Tomac. 

"Pentru că suntem Opoziţie, am făcut şi o propunere de prim-ministru. Cel propus de noi este dl Eugen Tomac. De asta suntem Opoziţie, să creăm concurenţă", a declarat Băsescu.

El a susţinut că Eugen Tomac este 'un politician experimentat, un unionist, un om care ştie foarte bine ţara, un om cu o bună imagine la Bruxelles'.

'Eu sunt cel mai bun, dar nu suficient de tânăr (n.r. - pentru funcţia de prim-ministru). Venim cu oameni noi în politică', a arătat Băsescu. Întrebat dacă are şanse să devină premier, liderul PMP a răspuns că 'depinde de desemnare'.

Din delegația PMP au făcut parte Traian Băsescu — președintele formațiunii, Eugen Tomac, Robert Turcescu, Valeriu Steriu, Dorin Bădulescu.

Miercuri, Klaus Iohannis a avut consultări la Palatul Cotroceni cu delegaţiile PSD-ALDE, PNL, USR şi UDMR. Ulterior, Liviu Dragnea a anunţat că o propune pe Sevil Shhaideh pentru funcţia de prim-ministru.

VEZI ȘI: Tomac, premierul propus de Băsescu. Chirieac: 'A fructificat momentul'

----

Știrea inițială:

Delegația PMP merge la Palatul Cotroceni pentru consultările cu președintele Klaus Iohannis la ora 12:00. Miercuri au avut loc discuții, pentru formarea noului Guvern, cu liderii PSD, ALDE, PNL și USR. Aceste consultări se vor încheia la ora 13:00 cu cei care îi reprezintă pe minorităţile naţionale alese în Parlament.

Rămâneți pe DC News. Vom transmite declarațiile lui Traian Băsescu în format LIVE TEXT:

Propunerea făcută ieri de PSD pare a fi făcut inutile consultările de astăzi. Noi spuntem că nu sunt inutile. Am făcut o propunere pentru funcția de premier: EUGEN TOMAC.

Eu sunt suficient de bun pentru funcția de premier, dar nu sunt suficient de tânăr.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel