EXCLUSIV  Construcţie în apropierea lui Klaus Iohannis. Senator: Este anormal să se întâmple aşa ceva

Un dezvoltator imobiliar, potrivit unor surse DC News, îşi doreşte să construiască un imobil în apropierea locaţiei preşedintelui Klaus Iohannis.

Din motive de securitate, conform aceloraşi surse, au fost respinse avizele pentru construcţie de către toate forurile abilitate în acest sens. Drept urmare, dezvoltatorul s-a dus la Primărie, solicitând planul urbanistic. Deocamdată, nu există o pronunţare din partea Primăriei.

Vulnerabilitate pentru preşedintele României

Senatorul Marius Marinescu a declarat, în exclusivitate pentru DC News, că este periculos să se construiască în apropierea vilei preşedintelui un imobil. "Conform normelor de protecţie, nu trebuie să fie nicio construcţie, poate fi o vulnerabilitate pentru preşedintele României", a spus senatorul.

În acest context, "orice construcţie trebuie, în mod obligatoriu, în certificatul de urbanism, să conţină avizul serviciilor secrete, avizul armatei, Ministerului Culturii", a explicat Marius Marinescu.

Privind în urmă, senatorul a amintit că, miercuri, s-au împlinit 54 de ani de la atentatul în care a fost omorât preşedintele John Fitzgerald Kennedy. „A mers într-o maşină decapotabilă, care a devenit o vulnerabilitate şi a fost împuşcat. Nu trebuie să gândim atât de departe, dar serviciul de securitate trebuie să ia toate măsurile când este vorba de preşedintele României. Ce ar însemna dacă s-ar ridica un imobil în imediată vecinătate a celui în care stă Klaus Iohannis? Ar putea fi urmărit tot timpul: când vine, la ce oră pleacă, de cine este vizitat. Prin urmare, preşedintele ar fi vulnerabil în orice moment. Este anormal să se întâmple aşa ceva", a punctat Marius Marinescu.

De asemenea, Eugen Cristea, adjunctul Direcţiei de securitate şi gardă prezidenţială a lui Nicolae Ceauşescu, a spus că „blocurile cu şase-şapte nivele ridicate în apropierea obiectivelor speciale (vilele preşedinţilor, vilele de protocol, ale ambasadorilor) pot pune în pericol înalţii demnitari".

[citeste si]

Cartierul Primăverii, interzis din punct de vedere al preţurilor

Cartierul Primăverii a devenit celebru în perioada comunistă prin prisma celor care au locuit aici. De la Gheorghiu-Dej şi până la Nicolae Ceauşescu, toţi liderii marcanţi s-au bucurat de luxul reşedinţelor. Dorinţa lui Ceauşescu de a se izola a făcut ca, la jumătatea anilor 80, cartierul Primăverii să devină o zonă interzisă traficului. După 1990, în cartier au reuşit să intre şi afacerişti de succes.

"Cartierul Primăverii a fost unul interzis pe timpul lui Nicolae Ceauşescu. În momentul de faţă, din păcate, este interzis din punct de vedere al preţurilor, deoarece un metru pătrat de teren costă cât un autoturism. Mai mult, este un cartier sufocat, s-au construit peste o sută de imobile după anii 90. Este un cartier sufocat şi poluat, vorbim de o poluare a aerului, dar şi de o poluare fonică”, a spus Marius Marinescu.  

"Vorbim de un cartier pestriţ. Este cartierul preşedinţilor României: locuieşte actualul preşedinte Klaus Iohannis, fostul preşedinte Traian Băsescu, dar şi Ion Iliescu. Sunt şi reşedinţele celor mai importanţi ambasadori, sunt şi vile de protocol ale serviciilor secrete. Mai mult, sunt şi afacerişti certaţi cu legea”, a precizat acesta.

„Dacă ar vedea Ceauşescu ce s-a întâmplat cu Cartierul Primăverii, s-ar răsuci în mormânt”, a adăugat senatorul Marius Marinescu.

Soluţie pentru Iohannis

În acest context, senatorul a oferit şi o soluţie. „Cel mai bine ar fi dacă s-ar muta în Palatul Cotroceni, unde are o zonă de protecţie extraordinară, un buncăr antiatomic, un heliport pe care poate să-l folosească oricând. Palatul a fost ridicat de Nicolae Ceauşescu şi inaugurat de ziua lui. Urma să-l folosească ca reşedinţă.

Aici au fost amenajate apartamente la etajele 1 şi 2. Există crame, cinematograf, sală de spectacole, piscină interioară şi exterioară, dar şi terenuri de tenis. Mai exact, toate utilităţile şi facilităţile. Mai mult, Ceauşescu a luat drept model Casa Albă, Palatul Elisei şi Marele Palat al Kremlinului, pentru a oferi o mai mare grandoare şefului de stat, dar şi pentru o securitate sporită", a explicat Marius Marinescu.

"În momentul de faţă, are o vulnerabilitate stând în acest cartier", a concluzionat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel