Construcții în scădere la început de an

locuinte noi
locuinte noi

În luna februarie, lucrările de construcții au scăzut cu 3,4%, y-o-y.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 3,4% în luna februarie față de februarie 2016.

Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 29,7% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 1,7%.

Totodată, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), lucrările de construcţii noi au crescut cu 0,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 19,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 16,4%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 70,3%.

[citeste si]

În ianuarie a.c., volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, ca serie brută, cu 2,1% față de ianuarie 2016. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 19,7% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 7,9%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,7%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti şi clădirile rezidenţiale la cu 19,8%, respectiv cu 11,7%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 63,7%.

Pe de altă parte, potrivit INS, în luna februarie 2017, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 24,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 0,6%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel