Constituția, un EȘEC. "Puteau să o scrie traficanții de etnobotanice"

17073
17073

Traian Băsescu a pus, luni, ștampila "eșec" pe tentativa de revizuire a Constituției, despre care spune că este atât de neprofesionist realizată încât putea fi scrisă de traficanții de etnobotanice de la Chibrit.

"Eu am minuta CCR. Aceasta nu e încă hotărârea Curții, ea trebuie elaborată. Care e capcana? Nu sunt 26, ci 85 de recomandări făcute de CCR prin vot majoritar sau vot unanim. 26 sunt articole care încalcă limitele revizuirii Constituției. Dar ei au 85 de articole care trebuie modificate, din 128 în total. Lipsă de profesionalism. Au fost neprofesioniști în comisia de revizuire", a declarat Traian Băsescu, la B1 Tv.

Articolele puteau fi scrise de "niște băieți care stau în Piata Chibrit și fac trafic de etnobotanice"

Președintele a adăugat că "29 de articole nu sunt în limbaj constituțional, adică la fel de bine puteau să le scrie niște băieți care stau în Piata Chibrit și fac trafic de etnobotanice. Alte 15 articole trebuie eliminate din diverse motive".

"Eșec!"

Întrebat despre o amânare a noii Constituții, Băsescu a declarat că "Nu cred că se pune problema amânării. Eu cred că putem scrie de pe acum "eșec" pe aceasta tentativă de revizuire. Ei se vor mai agita ca să îndulcească eșecul, dar nu vor putea să-și atingă obiectivele. Unul din obiective era desemnarea premierului prin automatism, ceea ce nu se poate într-o democrație. PSD ar fi avut premier veșnic, dar România nu ar fi avut guvern. Ne-ar trimite în alegeri anticipate după fiecare alegeri. E datoria președintelui să încredințeze mandatul unui politician care ar putea să strângă o majoritate. Politicanul care spune că decizia CCR nu e obligatorie, bate câmpii. Este eșecul USL".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel