Constituţia poate fi modificată doar de viitorul Parlament, declară preşedintele PSD, Victor Ponta

ponta
ponta

După ce Traian Băsescu a declarat la RRA că proiectul de revizuire a legii fundamentale este terminat şi  mai "trebuie găsit un moment de oarecare linişte" pentru a transmite proiectul instituţiilor statului, în primul rând Consiliului Legislativ şi Curţii Constituţionale, Victor Ponta spune că doar viitorul Parlament va putea să modifice Constituţia.

După opinia preşedintelui PSD, subiectuleste folosit  de preşedintele Traian Băsescu pentru a acoperi lipsa măsurilor anticriză şi scandalurile legate de corupţie.

Ponta a afirmat că PSD consideră că modificarea Constituţiei este necesară, însă revizuirea nu se va face de către actualul Legislativ.

"Constituţia se va putea modifica doar de către viitorul Parlament, nu de cel actual. După alegerile parlamentare viitoare se va putea face acest lucru, de către alt Parlament şi alţi senatori şi deputaţi. Până atunci, Traian Băsescu foloseşte pretextul modificării Constituţiei doar ca să acopere subiectele importante şi sensibile pentru putere, anume scandalurile de corupţie, lipsa unor măsuri anticriză. Noi nu vom cădea în capcana lui Băsescu", a declarat el.

Preşedintele PSD nu s-a pronunţat asupra propunerilor concrete de modificare a Constituţiei avansate de Traian Băsescu.  El s-a referit doar la reducerea numărului parlamentarilor la cel mult 300 şi a precizat că acest lucru nu implică o revizuire a Constituţiei, ci o iniţiativă legislativă.

"Ar fi de ajuns, pentru a avea cel mult 300 de parlamentari, să se modifice legea electorală. Să vină premierul Emil Boc sau PDL cu un astfel de proiect în Parlament. Dar eu sunt convins că acest lucru nu se va întâmpla", a mai afirmat Ponta pentru Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel