EXCLUSIV  CONSTITUȚIE nouă. Senator: "S-a întâmplat un lucru despre care niciun politician nu a vorbit"

S-au împlinit 25 de ani de la votarea de către Adunarea Constituantă a proiectului noii Constituții.

La 21 noiembrie 1991, Adunarea Constituantă a adoptat noua Constituție a României, prima după Revoluția din decembrie 1989.

Senatorul Marius Marinescu a spus, pentru DC News, că s-ar fi așteptat ca acest subiect să fie dezbătut mai ales că ne aflăm în campanie electorală.

"Luni, 21 noiembrie, s-au împlinit 25 de ani de la adoptarea primei Constituții democratice în România, eveniment despre care niciun politician nu a vorbit. M-am mirat că nu s-a discutat despre acest subiect. Mă așteptam să asistăm la niște dezbateri, având în vedere importanța actului istoric. Ar trebui să evaluăm atât lucrurile bune, cât și neajunsurile pe care ni le-a adus democrația. Nu cumva ar fi necesară modificarea Constituției? Sunt întrebări la care așteptăm răspunsuri mai ales că suntem în campanie electorală. Vorbim despre democrație", a spus Marius Marinescu pentru DC News.

[citeste si]

Constituția adoptată în 1991, reprezentând cadrul legislativ fundamental pentru organizarea și funcționarea statului și societății românești pe baze democratice, a consacrat reinstaurarea democrației constituționale și principiul pluralismului politic în România.

Constituția adoptată în 1991 a fost modificată și completată prin Legea de revizuire a Constituției României nr. 429/2003. Aceasta a fost aprobată prin referendumul național din 18-19 octombrie 2003 și a intrat în vigoare la data de 29 octombrie 2003, data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Curții Constituționale nr. 3 din 22 octombrie 2003, pentru confirmarea rezultatului referendumului național din 18-19 octombrie 2003, privind Legea de revizuire a Constituției României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel