Constantin Niță: Prețul majorării salariilor, alte disponibilizări

constantinnita
constantinnita

Potrivit deputatului PSD Constantin Niță, o majorare a salariilor cu 15% ar putea fi însoțită de disponibilizarea a 70.000-80.000 de salariaţi, în condițiile în care această majorare are la bază o serie de împrumuturi ale statului român.

O majorare a veniturilor bugetarilor cu 15% nu poate fi susținută de buget, iar cei care vor avea de suferit vor fi tot salariații bugetari, o mare parte dintre ei urmând a fi disponibilizați dacă Guvernul va realiza că nu are de unde finanța majorarea promisă, a declarat la The Money Channel, Constantin Niță.

"Ne e frică de faptul că aceşti bani nu există şi singurul lucru pe care îl poate face acest guvern pentru a majora salariile, din punct de vedere electoral, este de a disponibiliza în jur de 70.000-80.000 de salariaţi", a afirmat Constantin Niţă.

În opinia deputatului PSD, în eventualitatea unui succes al USL la alegerile din 2012, noul guvern nu va diminua salariile, în schimb va aplica modificări la CAS, TVA şi salariul minim.

"Trebuie să vii cu măsuri alternative legate de stimularea economiei. Asta presupune să revedem CAS-ul, imediat să fie scăzut cu 5%, să revenim la TVA cu 1%, aşa cum ne-am propus, să majorăm salariul minim la 800 de lei pe lună", a precizat social-democratul.

la The Money Channel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel